Regija
VIDEO: Crvena Zvezda slavila u Zagrebu, Cibona bez šanse za pobjedu

VIDEO: Crvena Zvezda slavila u Zagrebu, Cibona bez šanse za pobjedu

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Crvene Zvezde došli su bez previše problema do pobjede, Cibona je tek u samoj završnici snizila prednost.

Crvena Zvezda je već u prvoj četvrtini dala do znanja kako će Cibona u ovom susretu vrlo teško doći do bilo kakve šanse za pobjedu. 

Cibona-Crvena Zvezda 87:93 (18:35, 24:22, 21:22, 24:14)

Kompletna statistika utakmice

Uvjerljiva prva četvrtina koju su dobili gosti s 35:18 usmjerila je daljnji tijek utakmice. Gosti su u nekoliko navrata odlazili na preko 20 poena razlike, ali Cibona se preko Ivana Novačića i Luke Žorića uvijek vraćala na nekih 15-ak poena zaostatka no bliže nisu mogli. 

U trećoj četvrtini gosti opet bježe na preko 20 razlike, a Cibona je bezuspješno pokušavala stići prednost iako su bili uporni i pokušavali, no individualna kvaliteta Crvene Zvezde ipak je bila prevelika. Tek u posljednjoj četvrtini kada je Cibona na dvije minute do kraja došla na minus 13, trener gostiju Dušan Alimpijević u igru vraća većinu prve petorke koja je nastavila u uspavanom ritmu do samog kraja što Cibona koristi i smanjuje na 9 poena razlike dok konačan rezultat postavlja Josip Bilinovac sa zvukom sirene za konačnih minus šest.

Žorić je bio prvo ime Cibone s 20 poena i četiri skoka, Novačić je zabio 17, a vrlo dobru partiju još je jednom pružao mladi Karlo Uljarević s 11 poena i šest asistencija, a kada je on na terenu igra Cibone izgleda puno bolja i tečnija. Branislav Ratkovica odigrao je prve minute za Cibonu u ABA ligi, dobio je sedam minuta i za to je vrijeme dva puta uspješno asistirao. James Feldeine 23 poena kod gostiju, a 19 je ubacio Taylor Rochestie uz šest asistencija. 


Ciboni za nekoliko dana slijedi nova teška utakmica, gostovanje kod gradskog rivala Cedevite, a poslije toga im dolazi Mega Bemax bez najboljeg igrača Dylana Ennisa koji će u nastavku sezone nositi dres Crvene Zvezde.

Dodajmo i vrlo slabu posjećenost u Draženovom domu na ovoj utakmici, niti 2000 ljudi nije bilo na tribinama.