Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Dominirao je u Rijeci i Zagrebu, a sada hara Mađarskom

VIDEO: Dominirao je u Rijeci i Zagrebu, a sada hara Mađarskom

Autor: Paulo Sarić

Za tamošnju ligu – bijeli Shaq.

Ivica Radić nastavlja s dobrim predstavama. Bivši je igrač Splita, Zadra i Kvarnera ovo ljeto preselio iz talijanske druge lige u Mađarsku gdje je potpisao za ZTE te je nakon početnog privikavanja vrlo brzo postao glavni igrač svoje momčadi. Forma mu se dizala iz utakmice u utakmicu, a sve je kulminiralo u posljednja dva susreta kada je gotovo vlastoručno odveo tim iz Jegerseka do vrijednih pobjeda.

Prvo je u desetom kolu s 30 koševa i deset skokova bio najbolji strijelac ZTE-a u pobjedi nad DEAC-om 99-88, pritom promašivši samo dva šuta iz igre (11-13), da bi sličan podvig ponovio i u prošlu subotu kada je pružio još bolju partiju. Visoki je Splićanin s 34 poena zatrpao koš Soprona pritom uhvativši deset lopti, od čega pet u napadu.


Hrvatski je košarkaš ove sezone na prosjecima od 16.3 koša i sedam skokova, a njegova se momčad nalazi na diobi petoga mjesta s omjerom od šest pobjeda i pet poraza. U idućem ga kolu očekuje dvoboj s još jednim bivšim igračem Zadra i nekadašnjim suigračem iz Trnskog, Marinom Šarlijom koji, kao i iskusni Veljko Budimir, nosi dres VSK-a iz Pečuha.