Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Hrvatice u dramatičnoj završnici izborile polufinale

VIDEO: Hrvatice u dramatičnoj završnici izborile polufinale

Autor: Branko Tabak

Europsko prvenstvo divizije B.

Ženska kadetska reprezentacija Hrvatske je u izjednačenoj i vrlo uzbudljivoj utakmici četvrtfinala Europskog prvenstva divizije B pobijedila Bugarsku 61-59 i stigla na korak od povratka u diviziju A.

Pet minuta prije kraja Hrvatska je tricom barbare Vunić povela 60-54 te do kraja utakmice postigla tek jedan poena s linije slobodnih bacanja. Bugarska je stigla do 60-59 i imala  nekoliko prilika za preokret.

Osam sekundi prije kraja Vivie Nejašmić pogađa prvo od dva bacanja za 61-59, Bugarske kreću u zadnji napad kojeg dvije desetinke prije kraja prekršajem zaustavlja Dorja Iva Žaja.

Srećom Vanina Vasileva promašuje oba puta i Hrvatska stiže do pobjede i na korak od povratka u diviziju A.

U preostale dvije utakmice (polufinale i razigravanje za plasman) Hrvatskoj je potrebna jedna pobjeda za ostvarenje tog cilja jer od tri prvoplasirane reprezentacije se vraćaju u elitu.

U polufinalu Hrvatska se sastaje s pobjednicama susreta Portugal Srbija. Drugi polufinalni par čine Slovenija i Norveška.

Vivien Nejašmić je ostvarila double-double učinak (14 poena i 10 skokova),  Dorja Iva Žaja je uz 11 poena imala 9 skokova, ali i 9 izguljenih lopti dok je Barbara Vunić postigla 12 poena.

Pogledajte samu završnicu susreta: