Intervjui
VIDEO INTERVJU: Klubovi, Savez i ABA liga moraju sjesti za isti stol

VIDEO INTERVJU: Klubovi, Savez i ABA liga moraju sjesti za isti stol

Matej Mamić bivši hrvatski košarkaš, danas sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Zagreb govorio je za naše kamere o posudbi Cedevitinih igrača, ali i o Kupu Krešimira Ćosića.

Matej Mamić bivši hrvatski košarkaš, danas sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Zagreb govorio je za naše kamere o posudbi Cedevitinih igrača, ali i o Kupu Krešimira Ćosića. S Mamićem je tijekom susreta Zabok-Šibenik porazgovarao naš Paulo Sarić 

- U Zadru je uvijek bila fešta od košarke i vjerujem da kako bude sada prolazilo polufinale i nadam se finale da će utakmice biti puno zanimljivije i bolje.

- Antonio Jordano nije otišao, on je samo posuđen, kako bi mogao dobiti kvalitetne minute u Zaboku. Prerastao je A2 ligu i ovo je pun pogodak za Zabok i Cedevitu te u krajnjem slučaju za njega - izjavio je Mamić.

Dodao je kako Cedeviti u početku sezone uvijek treba širi roster, no kasnije se trude pružiti svojim igračima da kvalitetne minute odrade u drugim klubovima. Mišljenja je kako svi klubovi, savezi, pa i ABA liga moraju sjesti za isti stol jer je tempo natjecanja za klubove dosta naporan. Istaknuo je kako nikada u povijesti niti jedan klub nije mogao funkcionirati dobro na tri fronta. Uvjeren je da bi Cedevita ove godine imala bolje rezultate da su mogli odmarati igrače i trenirati, jer kako kaže trening je najbolja stvar koja se može dogoditi u trenutcima kada ekipa ˝padne˝.

- Teško je igrati tri natjecanja, mi se borimo već dvije godine. Ne vidim niti jedan model koji može biti idealan za takvo nešto. Možda možemo s nekom drugom ekipom rasteretiti ovih 12 prvih igrača koji nastupaju u Eurokupu i  ABA ligi. Definitivno nekog modela za tri natjecanja u ovakvom ritmu nema.