Hrvatska
Regija
VIDEO: Little nije Travis ili: Zašto Ante Nazor ne može prožvakati poraz od Partizana

VIDEO: Little nije Travis ili: Zašto Ante Nazor ne može prožvakati poraz od Partizana

Autor: Paulo Sarić

Zadar je ponovno igrao bez tri vrlo bitna igrača.

Borba, srce, strast. Sve su to pokazali košarkaši Zadra u subotu na Višnjiku odigravši ponajbolju utakmicu ove sezone pred svojim navijačima. Bilo je to dovoljno za produžetak protiv Partizana koji je od dolaska Andree Trinchierija potpuno drugačija momčad u odnosu na početak sezone. Za nešto više bila je potrebna kontrola skoka i malo više koncentracije s linije slobodnih bacanja…

- Čestitam pobjedniku koji je potvrdio visoku kvalitetu. Mi smo imali problema s ozljedama i skraćenu rotaciju, no svejedno smo na domaćem terenu primili puno poena. Na kraju je o pobjedi odlučivao naš šut. Da je ušao bilo bi totalno drugačije, ali problemi koje imamo ostaju isti. Dobro je što smo pokazali karakter i određeni napredak. U nekoliko smo se navrata vratili iz ponora i došli nadomak pobjede. Obično se to okrene u korist momčadi koja stiže rezultat, ali nažalost ovaj se put to nije dogodilo – rekao je nakon subotnje utakmice domaći trener Ante Nazor.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Bili su Zadrani blizu. Jako blizu. Rasplet situacije u prvih 40 minuta 'mirisao' je na predbožićno vrijeme 2012. godine kada su Ante Delaš i Romeo Travis u 0,6 sekundi bacili veliki Partizan na koljena. U subotu je ostalo nešto više vremena. 0,9 sekundi. Dodatne tri desetinke dale su priliku Mariju Littleu za čist šut za pobjedu. No, lopta se odbila od obruča pa se umjesto velikog slavlja domaćina ušlo u dodatnih pet minuta. U njima su bolji bili gosti koji su odnijeli bodove u Beograd.

- U sportu se uvijek dođe tamo gdje se treba biti, no postoje neki porazi koje ne možeš prožvakati. A jedan takav je i ovaj protiv Partizana – dodao je 40-godišnji Splićanin koji uzrok gostujuće pobjede vidi u većem broju skokova Beograđana i promašajima svojih momaka s linije penala - to su dva pokazatelja koji bitno utječu na tijek igre. Skokovi pokazuju borbenost, a slobodna bacanja koncentraciju. Fokus i 'fight' su trebali biti bolji s naše strane da bismo isprovocirali pobjedu.


Zadrani već u četvrtak dočekuju Zabok koji im je u prvom dijelu sezone nanio neugodan poraz, da bi u nedjelju protiv Krke tražili 'break' u borbi za ostanak kojim bi slovenskoj momčadi pobjegli na tri pobjede prednosti pred posljednjih pet kola regionalne lige.

Rezultati by SofaScore