Hrvatska
VIDEO: Nakon rutinske pobjede Nazor pričao o „lešanom“ Zadru i otkrio što muči Dašića i Žorića

VIDEO: Nakon rutinske pobjede Nazor pričao o „lešanom“ Zadru i otkrio što muči Dašića i Žorića

Autor: Paulo Sarić

Krajina je na trenutke naznačivao da bi mogao biti 'pojačanje iz unutarnjih redova' pred samu završnicu sezone.

Cilj je ostvaren. Zadrani su sinoć pred nešto više od tisuću gledatelja napravili prvi korak ka polufinalu hrvatskog prvenstva svladavši goste iz Šibenika rezultatom 82-73. 'Građani' su se većim dijelom susreta dobro držali te su nešto manje od tri minute prije kraja bili unutar posjeda zaostatka (74-71), no onda su upali u seriju pogrešaka i usmjerili bodove na domaći konto.

Dobro smo postavili igru. Od početka smo dijelili loptu te smo ih nadskakali i zatvorili skok što pokazuje i činjenica da su imali samo tri ofenzivna skoka. Dobro smo se snaši u napadu i nastavili pobjednički niz – kazao je Kristijan Krajina koji je dobro iskoristio neigranje Žorića i sa 16 poena bio ponajbolji u zadarskim redovima – suigrači su me hranili 'dolje' i ja sam samo trebao pospremati što su mi pripremili.


U zgusnutom rasporedu u kojemu se utakmice igraju svaka dva do tri dana odmor za 'senatore' bio je jedan od glavnih zadataka trenera Nazora pred četvrtfinalni okršaj s dalmatinskim rivalima. Zamišljeno-učinjeno. I bez Luke Žorića i Vladimira Dašića koji su dobili poštedu radi manjih ozljeda i „zamora materijala“ Zadrani su od prve do zadnje minute kontrolirali susret te bez velike drame stigli do vodstva 1-0 u seriji koja se igra na dvije pobjede.

- Utakmica je imala neke svoje zamke. Očekivao sam veću čvrstinu u obrambenom i trkaćom dijelu, ali bili smo malo „lešani“. Tek je kontrola utakmice od početka do kraja ono što me zadovoljava, mada ovo mora biti puno bolje. Neke smo igrače odmorili te smo dali priliku momcima koji su manje participirali u igri kako bi dobili dodatno samopouzdanje što će nam biti od presudne važnosti za nadolazeći ciklus. Igra se svaka dva dana i teško je pratiti ovaj ritam, pa mi je svaki igrač jednako vrijedan. To je ujedno i najbolja strana ove pobijede. Čestitam svojim igračima, kao i kolegama iz Šibenika na dobroj partiji te se nadam da će gledatelji i u nedjelju imati što vidjeti na Baldekinu – izjavio je Ante Nazor nakon trećeg uzastopnog trijumfa i pojasnio zašto se odlučio poštedjeti svoje najiskusnije igrače – Dašić je imao distorziju zgloba, ali mogao je igrati. No, mislim da bi to bila prevelika kocka. I Žorić je istegnuo mišić, no i to bi bila prevelika kocka s moje strane.

Druga utakmica četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske igra se u nedjelju u Šibeniku s početkom u 19 sati.