Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Nekadašnji mladi reprezentativac seli na Island

VIDEO: Nekadašnji mladi reprezentativac seli na Island

Autor: Paulo Sarić

Zakon tržišta nemilosrdno udara hrvatsku košarku.

Bivši mladi hrvatski reprezentativac i najbolji skakač prošlosezonskog izdanja Prve muške lige Marko Milekić pronašao je novi klub. Dojučerašnji igrač Istraunija nakon od jeseni će kruh zarađivati na Islandu gdje je potpisao ugovor s poraženim finalistom lanjskog prvenstva Hamarom.

Milekić je seniorsku karijeru započeo u redovima KK Zagreb gdje je jedne sezone tvorio zvučni trio Milekić-Mileković-Milatić, no u momčadi iz Trnskog se nije naigrao pa je prije dvije sezone potražio sreću u Škrljevu, da bi ubrzo preselio u Njemačku. Početkom 2017. potpisao je za regionalligaša Rot-Weiss Cuxhaven u čijem je dresu odigrao 11 utakmica uz 8,4 poena i 5,4 skokova po susretu.


Prošlu je sezonu odradio u Puli gdje je s gotovo 19 koševa, 12,3 skoka i 4,3 asistencije po susretu bio ponajbolji igrač istarske momčadi.

Milekić će tako postati već šesti Hrvat koji je ovo ljeto odlučio preseliti na Island. Podsjetimo, prije njega isto su učinili Matej Buovac, Damir Mijić, Dino Stipčić i Mario Matasović, kao i trener Vladimir Ivanković.