Hrvatska
Regija
VIDEO: Palokaj nakon dolaska u Zadar: „Lani je bio premalo rada i fokusa. To se ne smije ponoviti!“

VIDEO: Palokaj nakon dolaska u Zadar: „Lani je bio premalo rada i fokusa. To se ne smije ponoviti!“

Autor: Paulo Sarić

Ozbiljnost na treninzima preduvjet je za pozitivne rezultate.

Sukladno najavama, u KK Zadar ovo su ljeto promijenili politiku sastavljanja momčadi i okrenuli se dovođenju mladih igrača na višegodišnje ugovore. O tome svjedoče potpisi Martina Junakovića na dvije, Karla Uljarevića i Dominica Gilberta na tri, te Filipa Vujičića i Jana Palokaja na četiri sezone. Upravo je dolazak potonjeg, nakon višetjednih pregovora i čekanja, pokazao da Dalmatinci ne odstupaju od zacrtanog plana.

Ne mogu kazati ništa drugo osim da sam jako sretan što sam došao ovdje igrati i predstavljati Zadar. Svima je poznato da je Zadar grad košarke i to je zasigurno utjecalo na moju odluku, naravno uz sve ostale izazove koje klub stavlja pred mene. Nadam se da je ovo stepenica više za moju karijeru – kazao je mladi hrvatski reprezentativac koji je prošlu sezonu proveo u redovima Bosca s kojim je ispao iz HT Premijer lige.

FOTO: Solidna partija u Kupu „Krešimir Ćosić“ otključala je vrata Zadra (Šime Zelić, Basketball.hr)

Premda 'Salezijanci', kada se pogleda sam igrački kadar i nisu imali toliko lošu momčad, o čemu svjedoče ne samo odlasci Mate Vucića i Jana Palokaja u Cibonu, odnosno Zadar, te pozivi obojici u reprezentaciju za nedavno odigrani turnir u Kini, već i potpis Mladena Primorca za GKK Šibenka, na koncu su uspjeli upisati samo dvije pobjede u elitnom razredu hrvatske košarke.

Po imenima je to bila momčad za viši plasman nego smo ga ostvarili, no po meni je tu realno bilo premalo rada i uloženog truda te fokusa na sam trening i, na kraju krajeva, utakmice – priznao je 18-godišnji vanjski igrač koji je iz prošle sezone izvukao vrijedne pouke – nije sezona za pamćenje, ali ju ne treba ni zaboraviti kako se takve stvari više ne bi ponovile. Ni meni niti ikome od igrača u tom klubu.


U novoj sredini će, uvjeren je, biti drugačije.

Ovdje sam došao s ambicijom da ostvarim što je moguće više pobjeda te da gradimo pobjednički mentalitet. To mora biti misao vodilja Zadra!

Osnovni preduvjet za dobar rezultat je naporan rad, a prvi dojmovi su i više nego dobri,

Momčadi sam se priključio kada su pripreme već trajale tjedan dana jer sam imao reprezentativne obveze. Znao sam gdje dolazim i na kakav način rada se moram spremiti i za sada to dosta dobro funkcionira. Svi igrači su na svom maksimumu i samo ako radim budemo gurali i poticali jedni druge možemo doći do vrhunske fizičke spreme, što je preduvjet da ovu sezonu završimo pozitivnim rezultatima – zaključio je Palokaj.