Regija
Video: Partizan stigao -19 pa izgubio sa zvukom sirene

Video: Partizan stigao -19 pa izgubio sa zvukom sirene

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Partizana nakon Super kupa, još su jednom poraženi u Baru kod Mornara. Ovoga puta u pravoj drami nakon što su stigli -17 u posljednjoj četvrtini. Mornar je slavio s 83:81 (36:22, 18:19, 17:16, 12:24).

Partizan je u Baru igrao pred velikim brojem svojih navijača, ali ni to im nije pomoglo da bolje uđu u utakmicu. Nakon samo 4:30 minuta igre u prvoj četvrtini domaćini su preko svojih Amerikanaca došli do vodstva 15:6, a do kraja četvrtine razlika je samo rasla. Na 40 sekundi do kraja zabilježili smo najviših do tada 34:19, a prva četvrtina završava rezultatom 36:22. Obrana Partizana nije postojala.

Najvišu prednost na utakmici zabilježili smo u drugoj četvrtini kod rezultata 45:26. Partizan je na krilima Patrick Millera i njegovih 11 poena do kraja poluvremena smanjio na minus 13.


Mornar je održavao visoku prednost tokom cijele treće četvrtine nakon koje su imali plus 14.  Partizan se velikom serijom u posljednjoj četvrtini vratio u utakmicu, a na 53 sekunde do kraja dvicom Millera i poravnao na 81:81. Uroš Luković na drugoj strani gubi loptu, a Marko Čakarević na 14 sekundi do kraja promašuje potpuno otvorenu tricu koja je mogla donijeti pobjedu Partizanu. Brandey Ralley-Ross uzeo je loptu u posljednjem napadu i pogodio koš za pobjedu. on je ujedno i predvodio domaćine do pobjede s 18 poena. Kod Partizana najbolji Miller s 20 poena i četiri asistencije. Partizan se tako i s drugog gostovanja vraća s porazom, dok je Mornar nakon poraza kod Crvene zvezde ostvario prvu pobjedu.

U idućem kolu Partizan igra prvu domaću utakmicu, protivnik je FMP, a Mornar će kod Mega Bemaxa.