Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Pogledajte kako leti novo pojačanje Osijeka

VIDEO: Pogledajte kako leti novo pojačanje Osijeka

Autor: Paulo Sarić

Slavonija kao stanica prema NBA ligi!

KK Vrijednosnice Osijek nastavlja s politikom dovođenja mladih i talentiranih stranaca u srce Slavonije. Nakon što su prošle sezone u svoje redove doveli Izraelca Tomera Levinsona, ovo je ljeto u Osijek sletio i mladi Novozelanđanin Maxwell Darling.

Iako tek 17-godišnjak, Darling iza sebe već ima iskustvo igranja seniorske košarke. Prošle je sezone 18 puta obukao dres Cantenbury Ramsa u NBL ligi gdje je prosječno bilježio 9,3 koša uz 5,8 skokova i 1,3 blokade po susretu te ga se smatra jednim od najvećih talenata novozelandske košarke.

Ovo je ljeto s 13 poena i šest skokova, zajedno s Flynnom Cameronom, sinom poznatog Pere Camerona, predvodio svoju momčad do srebrne medalje na Azijskom prvenstvu za košarkaše do 18 godina.

- Definitivno mislim da sam spreman, inače se ne bih odlučio za ovaj korak – rekao je novopečeni 'Osječanin' u intervjuu za Foxsportsnaporno sam radio. Odlazim u uzbudljivo okruženje, prije svega jer ne znam što me čeka.

Darling je nedavno trenirao i sa seniorskom reprezentacijom Novog Zelanda, a na Osijek gleda kao na stanicu prema NBA ligi.


Zanimljivo, mladić podrijetlom s Južnog otoka neće biti prvi košarkaš iz te nama udaljene države koji će nositi dres slavonskog premijerligaša. Zasigurno se sjećate Venkateshe Joisa koji je lani nekoliko mjeseci predvodio osječki napad prije nego je par dana uoči Božića kao prvi skakač i drugi strijelac lige preselio u Japan.

Bude li Darling makar dijelom na tragu sunarodnjaka, trener Krstić imat će razloga za zadovoljstvo.