Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Povratak u Euroligu. Emilio Kovačić postao voditelj razvoja i skautinga u Bayernu

VIDEO: Povratak u Euroligu. Emilio Kovačić postao voditelj razvoja i skautinga u Bayernu

Autor: Paulo Sarić

Vrijedno pojačanje stručnom stožeru bavarskog kluba.

Proslavljeni košarkaš i nekadašnji hrvatski reprezentativac Emilio Kovačić početkom godine pridružio se njemačkom prvaku Bayern Münchenu. Visoki Zadranin koji je prije nekoliko tjedana proslavio 51. rođendan proteklih je pet godina radio za Phoenix Sunse kao direktor međunarodnog skautinga, a odnedavno je postao voditelj razvoja i skautinga u bavarskom klubu.

Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Kovačić će na novoj poziciji individualno raditi s najtalentiranijim mladim igračima njemačkog euroligaša te će svojim znanjem, iskustvom i profesionalnim sposobnostima biti vrijedan doprinos minhenskom sastavu.


Kovačić se košarkom počeo baviti u rodnom gradu, a nedugo nakon osvajanja juniorskog prvenstva Europe 1985. godine s reprezentacijom Jugoslavije zaputio se „preko bare“ gdje je četiri godine proveo u sveučilišnoj košarci noseći dresove Grand Canyon Antelopesa, Arizona State Sun Devilsa i Biola Eaglesa nakon čega je dobio poziv na trening kamp Phoenixa. Iako je ostavio dobar dojam nije uspio upasti među petnaestoricu odabranih te se vratio u Zadar s kojim je 1992. godine potpisao jednogodišnji ugovor s namjerom da se ponovno pokuša probiti u NBA ligu.

No, put ga je  odveo drugim smjerom.

Nakon nekoliko sezona u redovima Cibone i Zrinjevca 1997. se vratio u Zadar kojemu je pomogao osvojiti prvi trofej od osamostaljenja, da bi nakon četiri godine u pečalbi karijeru završio u rodnom gradu gdje je nakon umirovljenja vodio školu košarke.

Foto: Basketball.hr