Hrvatska
VIDEO: Rašetina izrešetao Zapruđe

VIDEO: Rašetina izrešetao Zapruđe

Uvherljiva pobjeda Kaštelana.

Stjecajem okolnosti, igrači Ribole Kaštela novu su natjecateljsku sezonu otvorili tek u drugom kolu Prve lige, i to pobjedom na svom terenu u Kaštel Sućurcu nad ekipom  Zapruđa. Već od samog otvaranja utakmice, baš kako je to u najavi susreta poželio trener Damir Rančić, njegovi igrači nametnuli su svoj način igre kojeg odlikuje čvrsta obrana, te kombiniranje brzih, 'blic' napada, te uigranih akcija u postavljenoj igri 'pet na pet'.

Sjajno je susret otvorio centar Frano Marasović koji je ubacio 8 od početnih 13 poena domaćina, čime je dao vjetar u leđa svojoj momčadi koja je na prvi odmor između četvrtina otišla sa vodstvom 26:18. Do poluvremena odnos snaga na terenu manje-više ostaje nepromijenjen, a u svlačionicu ekipe odlaze sa rezultatom 47:37.

U nastavku igre domaći sastav dodaje još malo gasa te pred ulazak u posljednjih 10 minuta praktički rješava utakmicu. Na semaforu je tada svijetlilo 69:50, i tu su gosti izgubili svaku nadu u eventualan preokret, pa smo u završnoj dionici gledali zanimljivo nadigravanje dviju kvalitetnih momčadi uz nekoliko poteza kojih se ne bi posramio ni prvi rang hrvatske košarke.

Nakon što se dugo 'tražio' kroz pripremni period, Ivan Rašetina napokon je odigrao utakmicu po svojoj, ali i želji struke. Bio je prvi strijelac 'Ribole' sa 22 poena, uz odličnu realizaciju iz igre (9/12), a ujedno je sa Dinom Šipićem podijelio i titulu prvog skakača susreta. Obojica su uhvatila po 7 lopti. Da će biti pravo pojačanje pokazao je već u prvom službenom susretu Ivan Svalina (14p-4s-3a-3ol), a odlično je, po tko zna koji put, reagirala i cijela skupina naših mlađih igrača.

Bez obzira na uvjerljiv poraz, gosti iz Zagreba pokazali su kvalitetu. Radi se o ozbiljnoj momčadi, dodatno pojačanoj sa Damirom Mijićem koji se vratio iz inozemstva, a koji je odmah u prvom susretu predvodio  Zapruđe sa 23 postignuta poena.

RIBOLA KAŠTELA – ZAPRUĐE 88:68

(26:18; 47:37; 69:50; 88:68)