Hrvatska
VIDEO: Škrljevo protiv Cibone umalo nadoknadilo -28, domaćini su imali šut za tri poena za izjednačenje iza kojeg su ostali repovi

VIDEO: Škrljevo protiv Cibone umalo nadoknadilo -28, domaćini su imali šut za tri poena za izjednačenje iza kojeg su ostali repovi

Autor: Vladimir Jurić Photo: Cibona

Nevjerojatan povratak

Aktualni prvak Hrvatske i pobjednik SuperSport Kupa Krešimira Ćosića Cibona uspjela je u vrućoj završnici pobijediti DepoLink Škrljevo 89:85 i tako neokrznuta prošla Mavrince. Gosti iz Zagreba su već dobivenu utakmicu doveli u egal, za što je zaslužan Amerikanac u redovima Zeleni Griffin Ramme, koji je sa pet trica i jednom dvicom minutu i 26 sekundi prije kraja doveo domaći sastav na minus tri 77:80. Imao je Ramme i loptu za egal, ali kontakt na njegovu ruku nije sviran, pa su Vukovi u sljedećem napadu otišli na plus pet.

Sporni trenutak pogledajte 


Prvih deset minuta završilo je na strani DepoLink Škrljeva koji je na isteku četvrtine imalo prednost od plus četiri 23:19. Prinova u redovima Zelenih Derryck Thorton zabio je 12 koševa uz dvije trice, dok je Luka Barišić dodao tri trice. Početak je bio kao iz noćne more za Zelene jer je Cibona na početku imala vodstvo 8:0 nakon što je Lovro Mazalin pogodio za dva, a Borna Kapusta tricu i dvicu. Ipak, u malo manje od tri minute DepoLink Škrljevo se vratio i došao do prvog od tri izjednačenja pri rezultatu 13:13.

Druga četvrtina pripala je u potpunosti Vukovima, koji su je dobili rezultatom 28:5, pa se na veliki odmor otišlo prednošću gostiju od plus devetnaest 47:28. Krešimir Radovčić je zabio dvanaest koševa uz dvije trice, dok je Domagoj Vuković ubacio osam koševa uz također dvije trice. Vanjski šut za tri kod Zelenih je potpuno stao, a Cibona je zatvorila reket, pa je u drugih deset minuta stvorila veliku prednost.

Početkom drugog poluvremena su nastavljeni jadi domaćina sa postizanjem koša, pa u 23' gosti odlaze na plus 24, da bi u 25' imali i plus 28 pri rezultatu 58:30. Do isteka tridesete minute domaći je uspio smanjiti na 48:67 i zaostatak od devetnaest razlike.

Posljednjih deset minuta gosti imaju komotnu prednost pa u 36' na semaforu stoji 63:78. I onda se ukazao Ramme koji sa pet trica vraća DepoLink Škrljevo u igru, pa se igrala vruća završnica u kojoj je Kapusta iskoristio devet od deset slobodnih bacanja, nakon pet prekršaja na njemu u zadnjih minutu i 26 sekundi i održao  prednost.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Thorton sa 27 postignutih koševa i sedam asistencija., a Ramme se zaustavio na 21 košu uz pet trica. Kod gostiju Kapusta je zabio 21 koš.

Prepuna dvorana na kraju je velikim pljeskom ispratila aktere ove zanimljive utakmice.