Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Srebreni reprezentativac u 'Srebrenoj ligi'

VIDEO: Srebreni reprezentativac u 'Srebrenoj ligi'

Autor: Paulo Sarić

U potrazi za minutama.

Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac i bivši član KK Split Leo Čižmić pronašao je novi klub. 19-godišnji krilni igrač rođen u Izraelu karijeru će nastaviti u Basquet Gironi, novopečenom španjolskom trećeligašu.

Čižmić se košarkom počeo baviti u Splitu da bi 2015. godine preselio u Sevillu u redove tamošnjeg prvoligaša. Svoj je debi u prvoj španjolskoj ligi imao s tek napunjenih 17 godina postavši najmlađi igrač u povijesti seviljskog kluba koji je zaigrao u ACB ligi. Zanimljivo, treća osoba na toj listi je mlada NBA zvijezda New York Knicksa Kristaps Porzingis.


Srebreni reprezentativac s lanjskog Europskog prvenstva B divizije prošlu je sezonu odradio u dresu Saenz Horeca Araberrija gdje je za nešto više od 15 minuta provedenih na parketu bilježio skromnih 3,5 koševa uz 2,5 skokova u prosjeku.

- Razgovarao sam sa svojim agentom i s obitelji te smo odlučili da je dolazak u Basquet Gironu najbolja stvar za moju karijeru. Vjerujem da ću uz pomoć trenera i suigrača napredovati kao igrač. Imat ćemo mladu momčad s puno talenta i ne smijemo si postavljati granice. Uvjeren sam da nas očekuje zabavna sezona – izjavio je za službene stranice španjolskog kluba mladi hrvatski košarkaš.

Čizmiću ovo neće biti prvi kontakt sa španjolskom trećom ligom. Naime, prije dvije godine nastupao je za CB Moron u čijem je dresu zabijao 7,7 poena uz 3,5 skokova po susretu.