Hrvatska
VIDEO: Sve se gleda kroz prizmu kvalifikacija... Nazor pohvalio Sinjane i dotakao se Cedevite

VIDEO: Sve se gleda kroz prizmu kvalifikacija... Nazor pohvalio Sinjane i dotakao se Cedevite

Autor: Paulo Sarić

Druga najuvjerljivija pobjeda Zadra u sezoni. Gore je prošla tek 'Žuta podmornica' u Krešinom kupu.

Trener Ante Nazor u najavi subotnjeg dvoboja protiv Alkara od svojih je momaka, sada već tradicionalno, tražio autoritativan pristup i maksimalan angažman kao da se igra protiv Real Madrida. Na koncu smo na parketu vidjeli rutinsko odrađivanje posla zadarskog sastava koji je bez previše muke stigao do 14. pobjede u hrvatskom prvenstvu. Uvijek borbeni domaćini bili su prisiljeni brzo položiti oružje, bez šuta za tri poena i s mizernim učinkom igrača s klupe bilo je teško i očekivati drugačiji rasplet.

- Nismo bili ni na približno potrebnoj razini da bismo došli u priliku ugroziti Zadar koji nas je nadigrao u svim segmentima igre. Nedostaje nam rotacije, ali moramo se okrenuti novim utakmicama, prije svega gostovanju u Gorici gdje trebamo pokušati tražiti svoju šansu – kratko je kazao domaći trener Srđan Helbich nakon uvjerljivog poraza.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Gostujući je strateg, s druge strane, bio dijametralno suprotnog raspoloženja. Razumljivo, imajući u vidu da je klupa Zadra ubacila 68 poena, pet više od čitave domaće momčadi.

- Bila je ovo možda najlakša i najrutiniranija utakmica u HT Premijer ligi otkad sam trener Zadra. Imali smo dobar pristup i fokus. Lakše nam je jer imamo jednu utakmicu tjedno i nastojat ćemo maksimalno iskoristiti ovaj period da se što je moguće bolje pripremimo za kvalifikacije koje nas očekuju u dogledno vrijeme – izjavio je 40-godišnji Splićanin i dodao - čestitam Alkaru na novoj dvorani. Prvi put smo tu, no u Sinju je zaista uvijek ugodno te je prava košarkaška atmosfera. Od srca im želim da ostanu u prvoj ligi gdje i pripadaju. Ovo je košarkaška sredina i želim im sve najbolje.

Unatoč 41 poenu viška ponovno su do izražaja došli određeni nedostaci u igri Zadra. Kontrola skoka nameće se kao najočitiji problem. Čak 16 drugih napada Sinjana zabrinjavajuć je pokazatelj koji u dvobojima izjednačenijih suparnika može biti jezičac na vagi koji će odlučiti pobjednika.

Kako u kvalifikacijama za ostanak u ABA ligi tako i u doigravanju hrvatskog prvenstva.


A tamo je situacija dosta konfuzna što najbolje ilustriraju sljedeće činjenice: Cedevita i Split su u posljednje četiri utakmice slavili samo jednom, dok se Cibona tek dvaput osladila pobjedom. Posljednje iznenađenje dolazi iz Doma sportova gdje je Šibenik na krilima kapetana Domagoja Bašića i dvaju mladih lavova Tonija Nakića i Nika Slavice iskoristio izostanke u domaćim redovima i stigao do osmog trijumfa u HT Premijer ligi.

- To je druga ekipa Cedevite, od Cedevite je praktički samo ime, i kada se ta druga momčad oslabi ne čudi me rezultat. Mogu pretpostaviti da se do samog kraja neće znati poredak niti ćemo moći imati viziju da, kako se u zadnje vrijeme priča, ciljamo nekog. O tome je u ovom trenutku deplasirano pričati jer je puno do kraja – zaključio je Nazor.

Sinjani će nove bodove u borbi za ostanak tražiti u subotu kod Gorice koja je u Splitu došla do četvrte uzastopne pobjede, dok će Zadrani u petak odmjeriti snage s Hermes Analiticom, jednom od četiri momčadi koje su ih svladale na domaćim parketima.

Rezultati by SofaScore