Hrvatska
VIDEO: Teo Petani potpisao za Jazine

VIDEO: Teo Petani potpisao za Jazine

Autor: Branko Tabak

Zadrani žele ostati u elitnom razredu hrvatske košarke.

Teo Petani je novi igrač KK Jazine koje su krenule u rekonstrukciju momčadi te stvaranje temelja momčadi na zadarskim igračima. Petani je nedavno u intervjuu za Basketball.hr pojasnio kako se iz Slovačke vratio u Zadar zbog obiteljskih razloga te kako mu je želja završiti studij. 

- Želim konačno završiti tu priču i postati diplomirani pravnik, a onda vidjeti može li se pripravnički staž kombinirati s košarkom, kazao je Petani. Jazine su u svemu uvidjele svoju šansu i ponudile Petaniju ugovor do kraja sezone. I baš kako je prije nekoliko dana za naš portal izjavio trener Luka Bujas započeli su pregovori i na obostrano zadovoljstvo danas su privedeni kraju. 

Iskusni je razigravač u karijeri igrao za brojne klubove. Košarkom se počeo baviti u rodnom gradu, a put ga je preko Slovenije i Bosne i Hercegovine odveo do GKK Šibenik gdje je prošle sezone bilježio gotovo deset koševa u prosjeku, uz 4.3 asistencije, te je bio bitna karika Anzulovićeve momčadi.

Dolazak Petanija koji jamči konkurentnu ekipu, sigurno će pomoći u daljnjim pregovaračkim akcijama vodstva zadarskog premijerligaša koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisao samo jednu pobjedu.

U 13. kolu KK Jazine Arbanasi je slobodan tako da se svi u klubu mogu fokusirati na pregovarački dio posla. Prema najavama, bit će još vijesti.