Hrvatska
Regija
VIDEO: Trener Igokee o isključenju Zubčića: Suci nisu dozvoljavali glumu i 'flopanje'...

VIDEO: Trener Igokee o isključenju Zubčića: Suci nisu dozvoljavali glumu i 'flopanje'...

Autor: Paulo Sarić

Igrači Igokee sinoć su, prema riječima Žarka Milakovića, gubili glavu, a prednjačio je hrvatski reprezentativac koji je odigrao najgoru partiju sezone.

Problemima s ozljedama unatoč, Igokea je jučer odigrala jako dobru partiju. Iako konačnih plus 15 za Zadar (95-80) ukazuje na rutinsku pobjedu hrvatskog abaligaša, bosanskohercegovačka momčad se držala u igri sve do pretkraj susreta kada je presudila domaća obrana. Zadrani su u nekoliko navrata dolazili do desetak koševa prednosti, no žilavi gosti bi se uvijek vratili i nastavili 'puhati za vratom' Nazorovim trupama.

- Igrali smo koliko nam je Zadar dozvolio, a Zadar nam danas nije puno dozvolio. Utakmicu smo spremali na jedan način, ali to nismo pokazali na parketu. Gubili smo pamet dosta puta kada smo imali priliku da se vratimo i iskontroliramo susret – rekao je gostujući trener Žarko Milaković i pritom čestitao Zadru na zasluženoj pobjedi.


Bitan trenutak utakmice bilo je isključenje hrvatskog reprezentativca Tomislava Zubčića radi prenaglašavanja kontakta s Domagojem Vukovićem u samoj završnici treće četvrtine. Situacija je bila dvojbena i Zubčić je, s obzirom na to da su Zadrani iskoristili bonus, mogao dobiti i dva slobodna bacanja, no suci nisu imali razumijevanja za njegov „glumački dar“, ili bolje rečeno nedostatak istog, i prenaglašavanje kontakta.

- Sigurno. On je naš najbolji strijelac i igrač koji je jako dobro otvorio sezonu. To je igrač koji otvara reket i daje dubinu. Na kraju smo promašili deset bacanja jer Lešić nije imao zamjenu. Nezgodno je igrati protiv momčadi koje igraju s dvije četvorke, odnosno s igračima koji šutiraju, a Zadar tu ima i Dašića i Vukovića, ali i Magarityja – dodao je Milaković i iznio svoj pogled na situaciju koja je usmjerila tijek susreta – vidjeli ste i sami kako je utakmica otvorena – s dvije tehničke. Suci nisu dozvolili da se ide u 'fejk', da se flopa i od prve su minute to  sankcionirali. Mi smo se spremali i upozoravali igrače na takav kriterij, ali to nekada nije dovoljno. Sada možemo osuđivati, ali od toga nema ništa. Moramo dignuti glave i nastaviti dalje.