Hrvatska
Regija
VIDEO - Trener Petrov nahvalio Dominika Mavru nakon pobjede u Zadru: „Znali smo koga dovodimo!“

VIDEO - Trener Petrov nahvalio Dominika Mavru nakon pobjede u Zadru: „Znali smo koga dovodimo!“

Autor: Paulo Sarić Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Na koncu je presudio jedan šut.

Krka je u Zadar došla s velikim pritiskom na leđima. Možda i većim nego su ga imali domaći košarkaši znajući da bi ih poraz de facto bacio tri pobjede iza hrvatske momčadi što bi u posljednjih pet kola jako teško nadoknadili. No, to se nije vidjelo na parketu. Slovenci su od prve minute igrali koncentrirano i odlučno, a s druge strane dovoljno rasterećeno da im ulog jučerašnje utakmice ne predstavlja dodatni uteg.

Rezultat toga je dobra igra, preciznije rečeno – dovoljno dobra igra da se s bodovima vrate u Novo Mesto.

- Vrlo smo sretni što smo uspjeli izvući utakmicu. Kontrolirali smo je do zadnjih ne-znam-koliko minuta. Na kraju je presudio jedan šut. Mi smo zabili - oni nisu. Imali smo dosta sreće i ja sam sretan što smo uspjeli. U dosadašnjim bi nam utakmicama u pravilu ponestalo snage u zadnjim minutama, no danas smo uspjeli izvući pobjedu – izjavio je nakon utakmice trener Krke Simon Petrov.


Sve konce gostiju vukao je 24-godišnji Zadranin Dominik Mavra koji je u prvom poluvremenu davao ritam svojoj momčadi i brojnim prodorima lakoćom stvarao višak, da bi na kraju preuzeo sve konce u svoje ruke i s pet vezanih poena riješio utakmicu. Doprinos je tim značajniji znajući da se tek prije dva tjedna priključio slovenskom sastavu.

- Znali smo koga dovodimo. Čekali smo da se skupimo poslije svih bolesti i ozljeda. Mavra je bio ključ da sve to poveže. Igra odlično i danas je upravo njegov šut odlučio utakmicu. Vrlo smo sretni što smo ga doveli – zaključio je Petrov.


Novomeščani su jučer napravili prvi korak ka ostanku, no pred Slovencima je još puno posla. Na ruku im ide dobar raspored i činjenica da sve drže u svojim rukama. Na domaćem terenu, uz Cedevitu, dočekuju FMP i Petrol Olimpiju, a gostuju kod Cibone i Mege Bemax.

Prvi idući izazov na rasporedu je u nedjelju kada protiv momčadi iz Železnika traže potvrdu vrijednog zadarskog trijumfa.

S Mavrom u sastavu – favoriti su.

Rezultati by SofaScore