Hrvatska
Regija
VIDEO: U kakvoj je formi Glen Davis?

VIDEO: U kakvoj je formi Glen Davis?

Autor: Paulo Sarić

Iskusni je Amerikanac od samog početka bio zainteresiran za dolazak u Zadar.

U Zadru je već danima glavna košarkaška vijest dolazak bivšeg NBA prvaka s Boston Celticsima u Donatov grad. Potpis Glena Davisa nedvojbeno je podigao interes za zadarski klub koji već godinama, a slobodno možemo napisati i desetljećima, nije doveo igrača takve reputacije. O kvalitetama koje je Davis posjedovao ne treba ni govoriti, no jednako tako ne smije se ni zanemariti činjenica da već tri godine nije igrao profesionalnu košarku.

Nakon odlaska iz Clippersa odlučio se posvetiti producentskoj karijeri, a nedavno je imao i određenih problema sa zakonom. Košarci se vratio tek prije nekoliko mjeseci kada je svojoj momčadi pomogao da dođe do naslova u BIG3 ligi, najjačoj basketaškoj ligi na svijetu u kojoj se natječu brojni bivši NBA igrači.

- U kakvoj je formi, vidjet ćemo kada dođe u Zadar – priznao je trener Pipan i otkrio kako je došlo do dogovora s bivšim Celticsom - kontaktirali smo njegovog menadžera, bili su to normalni kontakti kao sa svakim drugim igračem iz Amerike. Od starta je bio zainteresiran za dolazak i kasnije je bilo potrebno tek nekoliko telefonskih razgovora.


Davis je nedavno iskazao želju da se vrati u NBA ligu te valja vjerovati da će razdoblje u Zadru iskoristiti kako bi se što je moguće bolje pripremio.

- On je igrač koji zna igrati košarku i koji je igrao dobro gdje je stigao. Mislim da će brzo doći sebi. Kaže da trenira, no jedno je kada igrač trenira sam, a drugo kada dođe u momčadski sustav. Nadam se da će se što prije uklopiti i biti pravo pojačanje za nas – dodao je Pipan.

Davisa bi u Zadar trebao stići tijekom večeri, a u četvrtak bi se trebao priključiti igračima u pripremi za Cedevitu.