Hrvatska
Regija
VIDEO/FOTO: Novačić pogodio za produžetak, Ljubičić za pobjedu Cibone u Ljubljani

VIDEO/FOTO: Novačić pogodio za produžetak, Ljubičić za pobjedu Cibone u Ljubljani

Autor: Teo Cilar

Cibona je nakon iznenađenja protiv Cedevite napravila još jedno u Ljubljani gdje su u ne pretjerano kvalitetnoj utakmici znali kazniti greške Petrol Olimpije.

Košarkaši Cibone došli su do druge uzastopne pobjede u ABA ligi. Nakon drame i produžetka, pala je Petrol Olimpija u Ljubljani rezultatom 80:78. Cibona je ovom pobjedom pobjegla s dna ljestvice, a u Ljubljani su slavili bez Karla Uljarevića i kapetana Marina Rozića koji se vratio nakon ozljede, ali danas nije ulazio u igru. Petrol Olimpija bila je lišena pomoći bivšeg "vuka" Scottieja Reynoldsa.

"Vukovi" su u Ljubljani odigrali vrlo loše prvo poluvrijeme u kojem su se propisno ispromašivali za tri poena, a ruka ih nije slušala niti na liniji slobodnih bacanja. "Zmajčeki" također nisu bili previše precizni, ali su pogađali slobodna bacanja i na odmor odlaze vodstvom 34:25. 

Nakon minute igre u trećem periodu, Olimpija je preko Mirze Begića došla do najviših plus 11 na utakmici. Nakon toga Cibona je zaigrala puno bolje i do kraja četvrtine preko Igora Marića, Filipa Novačića i Brandis Raley-Rossa dolaze do samo minus dva na ulasku u posljednju četvrtinu. 

Cibona je u posljednjih 15 sekundi utakmice ušla s zaostatkom od 68:62. Brandis Raley-Ross pogađa tricu na devet sekundi do kraja, a onda su uslijedile dvije velike greške Petrol Olimpije koje su Ciboni omogućile da izbori produžetak. Prvo je Aleksandar Lazić kod izvođenja lopte domaćina napravio prekršaj u napadu i poklonio loptu Ciboni, a nakon toga, domaći su košarkaši propustili napraviti prekršaj, a to je kaznio Ivan Novačić tricom za produžetak. 

Nakon nove trice Novačića u produžetku, Cibona je došla do vodstva 70:72, ali Olimpije s četiri vezana slobodna bacanja Mirze Begića opet preuzela vodstvo. Na 2:42 do kraja domaćini polaganjem Jana Špana dolaze do plus četiri, ali Cibona se opet vratila. Igor Marić pogodio je svoju četvrtu tricu i smanjio na 76:75, a onda novi šok za Cibonu, zbog petog prekršaja igru je morao napustiti Raley-Ross. Miha Lapornik to nije znao kazniti, promašio je oba bacanja dok je na drugoj strani fauliran Marko Ljubičić na šutu za tri poena. Pogodio je sva tri bacanja za plus dva Cibone. Uslijedila su po dva neuspješna napada na svakoj strani, kod Olimpije su trice promašili Jan Špan i Lazić, a kod Cibone loptu u aut baca Ljubičić, a nakon toga promašuje i dvicu. 

Blaž Mesiček to je kaznio polaganjem i poravnao rezultat na 78:78, a posljednji napad Cibone pogodio je polaganjem kroz sredinu reketa Ljubičić. Kako domaćini nisu više imali minutu odmora, loptu je ispod koša uzeo Špan i promašio dalekometnu tricu za pobjedu.

KEY MOMENTS: Marko Ljubičić is @kk_cibona's overtime hero in Ljubljana! #GameWinner #ABALiga pic.twitter.com/NU3Vc1Xmcc

— ABA Liga (@ABA_League) 27. listopada 2018. ">


Najbolji kod Cibone bio je Ralley-Ross s 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Ljubičić je ubacio 14 uz čak 5 osvojenih lopti i 4 skoka dok je Marić ubacio 12 od čega su mu svi poeni bili iza linije 6,75. Kod Olimpije Begić 17 uz 7 skokova, Mesiček 16 uz 6 skokova i 3 asistencije. Luka Šamanić nije ulazio u igru, a Roko Badžim je za nešto manje od deset minuta na terenu ostao bez poena.