Hrvatska
VIDEO: Vidović i Hollingsworth vodili Furnir do nove pobjede

VIDEO: Vidović i Hollingsworth vodili Furnir do nove pobjede

Autor: Teo Cilar Photo: KK Dubrava Furnir

Košarkaši Furnira startali s dvije pobjede u novu sezonu.

Prilično neizvjesnu utakmicu odigrali su u zagrebačkoj Dubravi košarkaši Furnira i Zaboka. Više mirnoće i koncentracije imali su domaći košarkaši koji su došli do pobjede 76:71 (23:23, 14:17, 21:19, 18:12) i tako s savršenih 2-0 krenuli u novu sezonu. 

Furnirovci su bolje krenuli u susret i došli do šest poena prednosti nakon nepune dvije i pol minute igre u prvom periodu. Sredinom četvrtine Furnir je držao pet poena prednosti, ali košarkaši Zaboka serijom 9:0 u kojoj Ivan Kučan ubacuje pet poena dolaze do prvog vodstva na susretu. Košarkaši Furnira brzo su odgovorili i s tricama njihovih najboljih igrača Taveiona Hollingswortha i Matea Vidovića vraćaju prednost na svoju stranu. Zabok bolji na samom kraju četvrtine i preko Luke Tomasa poravnava rezultat na 23:23 poslije prvih deset minuta. 

Košarkaši Zaboka bili su bolji u drugoj dionici. Odmah na početku perioda prelaze u vodstvo i tijekom cijele četvrtine drže prednost i nedaju domaćinima da dođu do vodstva. Ipak na značajniju razliku nisu uspjeli pobjeći pa na veliki odmor odlaze s svega tri poena prednosti. 

Neizvjesna je bila i treća dionica, Zabok je krenuo bolje, došao do svoje najviše prednosti od šest poena razlike nakon dvije minute igre koju donosi Tomas polaganjem. Iduće četiri minute bile su u znaku Furnira koji poništava prednost gostiju i dolazi do vodstva 56:52. Uslijedila je minuta odmora Zaboka koja je urodila plodom jer gosti preko Jarvisa Garreta postižu tricu, a napad poslije Kučan donosi novo vodstvo Zaboka. U posljednju se četvrtinu ušlo s minimalnim vodstvom Zaboka 58:59. 

Nakon što u uvodnih devedeset sekundi posljednje dionice nije bilo poena s niti jedne strane, Furnir je napravio seriju 7:0 u kojoj Vidović ubacuje četiri poena za vodstvo 65:59. Domaćini nisu ispuštali vodstvo u narednim minutama, a na oko dvije i pol minute do kraja utakmice tricom Emila Savića dolaze na najviše prednosti na utakmici 72:63. Nova minuta odmora trenera Zaboka Jakše Vulića opet je urodila plodom jer su nakon nje gosti napravili seriju 5:0 i na 40-ak sekundi do kraja došli na samo minus četiri i prilike da se u potpunosti vrate u utakmicu. Košarkaši Furnira ipak nisu dopustili da pobjedu dovedu pod znak pitanja jer je Hollingsworth polaganjem povisio na plus šest, a posljednju šansu Zaboka promašio je Garret. savić je nakon brzog faula gostiju pospremio oba bacanja, a Kučan je na kraju tricom smanjio prednost i postavio konačnih 76:71. 


Vidović je predvodio Furnir s 17 poena, 5 asistencija i 3 skoka, Hollingsworth je ubacio 15 uz 5 skokova, a dvocifreni su bili i Savić te Filip Bjelanović s po 11 poena. Kod Zaboka najbolji Garret s 18 poena, 6 skokova i 3 asistencije, Kučan je ubacio 16 uz 7 skokova i 4 asistencije, a dvocifren je bio i Karlo Lukačić s 12 poena i 6 skokova.