Hrvatska
Visoko i veliko pojačanje za Cedevitu Junior: Vratio se Lončar

Visoko i veliko pojačanje za Cedevitu Junior: Vratio se Lončar

Autor: Z.D. Photo: KK Cedevita junior

Ovo je moj dom

Cedevita Junior će u novoj sezoni u rosteru imati još jednog povratnika. Klubu je pristupio 214 cm visoki centar, 26-godišnji Markus Lončar (08.04.1996. Livno). Markus je prve košarkaške korake napravio u tadašnjoj Cedeviti Zagreb, da bi u prvim seniorskim sezonama išao na posudbu u Goricu i Zabok. 

U Cedeviti je odigrao sezonu 2016./17. uglavnom u hrvatskom prvenstvu i kupu. Nastupa i u U-20 reprezentaciji BiH. Prve prave seniorske minute dobiva u dvije sezone u Širokom, pa se vraća u Zabok 19./20. s 10.9 koševa i 5.1 skokova u 21. nastupu u prvenstvu Hrvatske. Slijedi sezona i pol u Enea Astoriji Bydgoszczu u Poljskoj, polusezona u Ostrow Wielkopolskom s nastupima u FIBA Champions ligi te kraj sezone 21./22. u portugalskom Portu gdje je upisivao prosječnih 9.2 koševa i 3.5 skokova po utakmici. Igrao je i za BiH reprezentaciju 17./18 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Ovo je moj dom, tu sam odrastao, kao da nikada nisam niti otišao, tako se osjećam na ovim prvim treninzima u Domu košarke Cedevita. Idemo jako od prvih treninga, ambicije su velike, i osobne i klupske, na početku probati ući u FIBA Europa ligu pa polagano dalje u HT Premijer ligu. Upoznavam se sa suigračima i vjerujem da ćemo zajedno napraviti jednu dobru priču. Znam dosta igrača koji su kao i ja prošli omladinski pogon Cedevite, mi smo kao mala obitelj, znamo se dugo i vjerujem da će sve biti dobro", nakon potpisa nam je rekao Markus Lončar koji se već pridružio momčadi.

 "Igrao sam HT Premijer ligu, znam što se u njoj traži i to ću pokušati odraditi. Trebamo što bolje odraditi ove pripreme, dobro se spremiti i napraviti maksimum. Lani je dosta protivnika podcijenilo rad u Cedeviti Junior i pokušaj da se plasira u sami vrh što je momčad i iskoristila. Kao mlada momčad ostvaren je sjajan rezultat, čuo sam jako puno dobrih stvari o treneru Mulaomeroviću, da se dobro radi, pa je i to razlog zašto sam se vratio. Ove sezone će svi ići ozbiljnije protiv nas a mi smo tu da branimo boje Cedevite Junior i budemo dobri na parketu. Reputacija je i dalje tu. Odigrao sam ponešto u inozemstvu i stvarno mi je želja da se vratim kući i dokažem da sam napredovao kao košarkaš. Tako ću i gledati sezonu, da pokažem što mogu uz puno ozbiljnog treninga i pristupa utakmicama."