Hrvatska
Regija
Vitamini kompletirali momčad

Vitamini kompletirali momčad

Autor: KK Cedevita

Iskusni Amerikanac je posljednja karika hrvatskog prvaka u lovu na naslov pobjednika ABA lige.

Cedevita je dogovorila suradnju s Chrisom Johnsonom, Amerikancem koji bi Cedeviti trebao pomoći na poziciji centra.

Johnson je visok 211cm, a rođen je 17. srpnja 1985. godine. Četiri sezone igrao je na poznatom sveučilištu LSU, čije su boje svojevremeno branili i Shaquille O'Neal, Pete Maravich, Bob Pettit, a nedavno i Ben Simmons. Nakon odlaska sa sveučilišta na NBA draftu 2009. godine nije ga izabrala nijedna momčad, no u dosadašnjoj karijeri je ipak skupio 74 NBA nastupa u regularnoj sezoni, a četiri puta je zaigrao i u playoff susretima.

U sezoni 2010./2011. nastupao je za Boston i Portland u NBA ligi te za Dakota Wizardse u razvojnoj NBA ligi (danas zvana G League), u sezoni 2011./2012. nastupao je za Portland i New Orleans Pelicanse u NBA ligi, a u sezoni 2012./2013. za Minnesotu u NBA ligi i Santa Cruz Warriorse u razvojnoj ligi. U Timberwolvesima je imao i statistički najbolje brojke u NBA-u. U 30 nastupa je prosječno bilježio 3.9 poena, 2 skoka i 0.93 blokade za 9.5 min. po utakmici.


2011. godine je Johnson u razvojnoj NBA ligi bio proglašen obrambenim igračem godine, a bio je i član All-Star momčadi. Što se pak tiče njegove internacionalne karijere, igrao je za tursku Aliagu Petkim, poljski Turow, dominikanski Santo Domingo, kineske klubove Zhejiang Lions i Zhejiang Golden Bulls, turski Turk Telekom te portorikanski klub Capitanes de Arecibo.

Posljednji angažman Johnson je imao ove godine u Kini, gdje je igrao za Anhui Wenyi odakle stiže u Zagreb.