Time-out
Voditelj: "Plenković je znači često grijao klupu?";  Piasevoli: "Čak ni to!"

Voditelj: "Plenković je znači često grijao klupu?"; Piasevoli: "Čak ni to!"

Autor: 057info

Umberto Piasevoli o košarkaškim danima premijera Andreja Plenkovića


Na zadarskom Radiju 057 gostovali su Umberto Piasevoli i Martina Šango (supruga kondicijskog trenera hrvatske reprezentacije Jure) iz Škole košarke Zadar. Iako je povod gostovanja bila nova sezona upisa, Piasevoli se dotaknuo i svojih dosadašnjih "pulena", a među njima je bio i današnji hrvatski premijer Andrej Plenković, piše portal 057info

- Plenković je bio moj igrač u Zagrebu, u razdoblju od 1983. do negdje 1986. Bio je miran igrač, discipliniran, ali mi nije upao u 12, otkrio je Piasevoli, a na primjedbu voditelja Darka Predragovića Dabija kako je onda Plenković često "grijao klupu", dometnuo je:

- Nekada ni to.

- Bilo je i drugih polaznika koji su danas na visokim društvenim položajima, a moram priznati i onih koji su završili u Remetincu. Neki su bili jako daroviti, a i kasnije su dokazali da su vješti, našalio se Piasevoli.

Piasevoli i Šango predstavili su rad s mlađim uzrastima, te naglasili kako često roditelji stvaraju pritisak trenerima i djeci i tako otežavaju njihov razvoj.

- Sportska poduka ima četiri razine: sadržaje koji su u funkciji zdravlja, koji su najvažniji, zatim optimalni razvoj motoričkih sposobnosti, zadržavanje spodobnosti na što većoj razini i četvrti - vrhunsko sportsko stvaralaštvo, do kojega mnogi nikada ne dođu. Bitno je zadovoljiti prva tri segmenta, a neki će doći i do ovog četvrtog. Ali treninzi ne postoje samo zbog toga, rekao je Piasevoli.

Jedan od onih koji je na kraju uspio je i Stipe Žunić, koji je nesuđenu košarkašku karijeru zamijenio vrlo uspješnom atletskom.