Hrvatska
Vragović: Pritisak je na Dinamo

Vragović: Pritisak je na Dinamo

Korak od HT Premijer lige.

Cedevita Junior slavila je u nedjelju protiv zagrebačkog Dinama u prvoj utakmici finalne serije za popunu HT Premijer lige u Domu košarke Cedevita 85:75 te tako u seriji do dvije pobjede vodi 1-0. Druga utakmica na rasporedu je u srijedu od 20:15 u Draženovom domu. Podsjetimo, Cedevita Junior slavila je s Dinamom u sva četiri dosadašnja ovosezonska susreta. Prvi je bio u Kupu Krešimira Ćosića, Cedevita Junior slavila je u gostima 67:82. U Prvoj hrvatskoj ligi slavlje Cedevite Junior kod kuće 94:71 a na gostovanju 66:77.

Marko Trninić, trener Cedevite Junior:"Očekujemo ponovno zahtjevnu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Mislim da možemo odigrati i bolje no što je to bilo u nedjelju, preduvjet je da ispravimo neke taktičke pogreške koje smo radili. Vjerujem da imamo prostora za napredak i da ćemo usvojiti te neke male korekcije. Vjerujem u karakter ove momčadi a to smo pokazali u zadnjoj četvrtini prve finalne utakmice. Put kako igrati drugu utakmicu svakako je način kako smo izgledali na početku i na kraju nedjeljnog ogleda. Nije nas Dinamo ničim posebno iznenadio u prvoj, igrali smo puno puta ove sezone, a iznenađenja su uvijek moguća. Mi smo se dobro spremili i jako se dobro poznajemo. Očekujem i sada tešku i tvrdu utakmicu u srijedu. Naš cilj svakako je probati učiniti sve da pobijedimo u srijedu jer smo svjesni da će i Dinamo tako nastupiti. Njima poraz znači dodatne utakmice s Dubravom i naravno da će dati maksimum da to izbjegnu. Mi od starta utakmice moramo biti odlučni i fokusirani, agresivni, ne dopuštati njihove napadačke skokove, uz kontrolu ritma igre i kontrole skoka i vjerujem da ćemo tako doći do priželjkivanog slavlja."

Karlo Vragović, playmaker Cedevite Junior:"Bez obzira što vodimo u finalu moramo ostati čvrsto na zemlji, ipak se igra na dvije pobjede. Napravili smo dobar posao u nedjelju, sada je ipak mali pritisak i na njima, ali mi znamo što želimo i vjerujem da smo u prvoj utakmici pokazali da smo kvalitetniji. Ako ćemo igrati onako kako smo se dogovorili i zacrtali bit ćemo uspješni i u drugom susretu. Dinamo je pokazao čvrstinu i da nisu bez razloga u finalu, ali mislim da smo mi sa svojim pogreškama njima dopustili da se vraćaju u utakmicu i ako to reguliramo u srijedu da naša pobjeda neće doći u pitanje."