Hrvatska
Vratija se Damir: Hvala ljudima koji su pokazali brigu za situaciju koja mi se dogodila

Vratija se Damir: Hvala ljudima koji su pokazali brigu za situaciju koja mi se dogodila

Autor: GKK Šibenka Photo: Milan Balaban

Šibenka sutra gostuj kod Furnira, pobjednik ide u doigravanje.

Košarkaši Šibenke u subotu 7. svibnja 2022. igraju zadnje, 10. kolo Lige za ostanak. Očekuje ih gostovanje kod ekipe Furnira od 19:00 sati.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘U najavi utakmice sa Dubravom, bit ću iskren, najmanje ću se baviti Dubravom. Prije svega htio bih se zahvaliti ljudima koji su pokazali brigu i porukama podrške za situaciju koja mi se dogodila na utakmici protiv Škrljeva. Jednostavno od te 31. minute kada su igrači shvatili da se sa mnom nešto događa izgubili su fokus sa utakmice i prebacili ga na mene, nažalost totalna dekoncentracija je dovela da ispustimo veliku razliku i Škrljevo je jednostavno uzelo ponuđeno. Stvarno splet čudnih okolnosti je doveo do toga i apsolutno nema ljutnje na nikoga.

U utakmici sa Dubravom samo želim da mi momčad bude zdrava, sretna i da pokušamo biti kompletni na toj utakmici. Vidjet ćemo kako će ići Paićev oporavak. Jednostavno, idemo tamo odigrati maksimalno borbenu utakmicu, a kad smo takvi možemo bilo koga pobijediti.

Adnan Arslanagić, igrač Šibenke: ‘Ususret zadnjem kolu regularnog dijela sezone kada se malo osvrnemo, uz sve uspone, padove  i probleme koje smo imali možemo reći da je sezona bila uspješna gdje smo mi praktički nekoliko kola prije kraja osigurali ostanak i tako ispunili neke osnovne ciljeve koje su uprava i stručni stožer postavili za ovu sezonu. Posljednjih devet utakmica imamo sedam pobjeda, igramo jako dobru košarku i pružamo dobre partije, te sigurno da želimo tako nastaviti i okruniti ovu sezonu pobjedom u Dubravi i plasmanom u play off što bi bila jedna velika nagrada za nas igrače i trenere koji smo stvarno davali svoj maksimum tijekom cijele sezone.

U Dubravu ne idemo odigrati neku revijalnu utakmicu već da nametnemo naš ritam koji niti jedna ekipa u Ligi za ostanak ne može pratiti. Idemo dobiti tu utakmicu, da usrećimo i navijače i sebe te da završimo sezonu onako kako smo i planirali.

Trener Damir Milačić osvrnuo se na tijek sezone u klubu i poteškoće koje su pratile momčad tijekom sezone:

Moram čestitati igračima na odlično odrađenom poslu kroz ovu sezonu s obzirom na sve probleme s kojima smo se susreli. Bilo je situacija kada praktički nisi mogao imati pet ljudi na treningu.

Međutim uz mukotrpan rad, maksimalnu podršku jednih drugima i kemiju koju smo stvorili u momčadi svaku krizu smo na kraju uspjeli prebroditi i u Ligi za ostanak od devet utakmica u sedam smo pobijedili. Pokazali smo da igramo odličnu košarku i ono što je meni najbitnije, prave pohvale stižu od struke tako da sam jako sretan zbog toga.

Malo sam ljut na sebe i žao mi je što šibensku javnost nismo više izvještavali s kakvim se problemima susrećemo jer jednostavno kriva interpretacija nakon utakmice povlači velike kritike prema momčadi, a dečki to nisu zaslužili.
Isto tako moram reći da smo Ligu za ostanak otvorili sa sedam igrača, na što vidim da nitko nije obratio pažnju. Rebić i Pleadin bili su ozlijeđeni, Sinovec još nije stigao te smo imali dva juniora na klupi. Uspjeli smo tu utakmicu u Sinju, protiv momčad koja je dobila tri ABA-ligaša dobiti sa dvadeset razlike i praktički usmjeriti jednu briljantnu seriju kroz Ligu za ostanak.

Ovo je najteža sezona HT Premijer lige. Najizjednačenija i bilo ju je najteže igrati, a tome su pridonijele i okolnosti vezane uz Covid-19. U tako teškoj sezoni građenja momčadi pojedini igrači nisu ni sanjali da će dobiti uloge koje su imali. Iz ekonomskih razloga složili momčad da ne dođemo u situaciju financijskih problema u kakvu su došli neki drugi klubovi.
Nismo htjeli ništa raditi prije toga zbog toga što nismo puno zaostajali za direktnim konkurentima i jednostavno ta naša hrabrost, ustrajni rad, povjerenje između nas i stvarno super odnosi u momčadi, doveli su nas do toga smo praktički mogli gledati play off što je tijekom sezone izgledalo kao utopija za sve.

Međutim, jedna ili dvije lošije odigrane utakmice kroz Ligu za ostanak definitivno neće baciti mrlju na ništa. Mi smo odradili savršen posao, napravili dobre temelje. Većina igrača je pod ugovorom i ono što radimo je za budućnost Šibenke, što će se vidjeti kroz iduće sezone, al najteža je ona prva.

Standings provided by SofaScore LiveScore