Hrvatska
Vratio se Mršić, do sredine travnja Zadar po dva puta s Borcem i Cibonom

Vratio se Mršić, do sredine travnja Zadar po dva puta s Borcem i Cibonom

Autor: Branko Tabak

Ne može bez drame u kojoj je svaka lopta važna.

Veljko Mršić je ponovno preuzeo vođenje treninga KK Zadar. Nakon trotjednog izostanka zbog zdravstvenih problema uzrokovanih Covidom 19 Mršić se u ponedjeljak primio posla.

Što zbog samoizolacije, što zbog zaraze i posljedica Mršić je propustio više od polovice utakmica Zadra ove sezone. U posljednja tri mjeseca dva puta je hospitaliziran. Životni su to trenuci kada su utakmice i rezultati u drugom planu. 

Rekli bismo da u Zadru već duže od desetljeća ne postoji miran dio sezone, no trenutak povratka prvog trenera na klupu Zadra prilično je nezahvalan. Pred Zadranima su ključne utakmice u raspletu borbe za ostanak u ABA ligi, po dva susreta s Cibonom i Borcem iz Čačka.

Prvi je na rasporedu domaći ogled s Čačanima, u srijedu s početkom u 19 sati. S atmosferom i igrom koju su prezentirali u završnici Kupa Krešimira Ćosića Zadrani bi lakše preplivali kroz opasne i nabujale vode. No niti je stanje u momčadi idilično, niti je igra obećavajuća. Mršić ima još dva dana za mobilizaciju momčadi, psihološka priprema je presudna, trgne li momčad iz svojevrsne letargije napravit će glavninu posla. 

Podsjetimo, Zadar i Borac imaju po šest pobjeda, pri čemu Borcu još nije upisana ona koja ga čeka kada se na rasporedu pojavi njihov susret s ugašenom Primorskom. Cibona ima pobjedu više, baš kao i Split i Krka. 

Puno je kombinacija u igri, bilo bi savršeno kada bi Zadar pobjedom na Višnjiku sebe stavio u rezultatsku i psihološku prednost pred Čačanima s kojima se opet sastaju 2. travnja na gostujućem terenu. U sljedeća dva kola Borac gostuje kod Splita (9. - 12. travnja) i dočekuje Cibonu (16. - 19. travnja). U međuvremenu je određen datum nadoknade utakmice Zadra i Cibone koji će se prvo u redovitom 25. kolu sastati u Zagrebu (9. - 12. travnja) te u nadoknadi zaostale utakmice 14. travnja u Zadru. 

Raspored sugerira da svi hrvatski klubovi u izravnim susretima s Borcem mogu osigurati izbjegavanje pretposljednjeg mjesta i siguran ostanak u ABA ligi, a svaki poraz Borca ide na ruku svim hrvatskim predstavnicima u ABA ligi. Iznimno težak raspored u tešku poziciju stavlja i Krku koja je nedavno raskinula suradnju s hrvatskim trenerom Vladimirom Anzulovićem.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore