Hrvatska
Vrgoč potpisao za Škrljevo, Mandiću omogućen odlazak u Široki

Vrgoč potpisao za Škrljevo, Mandiću omogućen odlazak u Široki

Autor: Duje Jurić

Radi se na raskidima ugovora s Vrkićem i Baturom.

Košarkaši klub Adria Oil Škrljevo počeo je slagati ekipu za novu sezonu. Prvo pojačanje Zelenih je donedavni igrač Splita Ivan Vrgoč, koji će sa novim klubom započeti pripreme 10. kolovoza. Ovom 21-godišnjem krilnom igraču istekao je ugovor sa Splitom, a kako mu u klubu nisu produžili ugovor, Vrgoč je potražio novu sredinu. Za mladog igrača je ključno imati minute na terenu pa se mladi Splićanin odlučio za Adria Oil Škrljevo, koji se kao klub prometnuo u dobar odabir za sve koji žele napredovati. Sjetimo se prije dvije sezone Karla Uljarevića, te protekle sezone Nika Slavice, koji su se igrama za Zelene sa Škrljeva nametnuli potencijalnim kupcima. Vrgoč je u 15 susreta u HT Premjer ligi za Split prosječno zabijao četiri poena uz 12 i pol minuta provedenih na terenu. Ivan Vrgoč, Solinjanin, rođen u Splitu. Visok je 205 centimetara i igra na poziciji četiri.

Što očekuje od novog kluba i trenera Rajkovića upitali smo Vrgoća?

- S Škrljevom očekujem dobre rezultate. Koliko znam klub slaže novu ekipu. Radio sam s trenerom Damirom Rajkovićem dva puta u mladoj reprezentaciji. Očekujem da ću napredovati i da ću pokazati što znam, kao što su pokazali za svog boravka u mom novom klubu Uljarević i Slavica. U Splitu nisam dobio pravu priliku, pa se nadam da ću ovdje pokazati što znam.

Očekuje Vas nastup u HT Premjer ligi, Kupu Krešimira Ćosića i Alpe Adria Cupu?

- Raduje me budući nastupi za Zelene. Možemo u HT Premjer ligi i više od šestog mjesta. Neke suigrače znam i nadam se dobroj prići na Škrljevu. Nema ABA lige, ali je tu srednjoeuropska liga ili Alpe Adria Cup. Jedva čekam da lige krenu.

Nažalost korona je poharala svijet, posljedice uvelike osjeća sport, pa i Škrljevčani za sezonu 2020./2012. slažu ekipu po Korona-proračunu, koji je za gotovo upola manji nego lanjski. Uz igrače iz prošle sezone: kapetana Josipa Barnjaka koji se oporavio od nezgodne ozljede leđa, centra sa Grenade Arkima Robertsona, dugogodišnjeg člana prve postave Antonia Bobana, tu su još i mladi Luka Vucić, Filip Bjelanović, Dario Cvitković, Mislav Kolić i oporavljeni Edi Bešić.

Od novosti iz kluba recimo da je klub unatoč važećem ugovoru pustio u Široki Matu Mandića, a radi se i na raskidima ugovora sa Domagojem Vrkićem i Ivanom Baturom, dok je mladi talentirani Dorian Benković dobio stipendiju i nastavlja se baviti košarkom u SAD-u.

U planu je popuniti upražnjeno mjesto razigravača, a do početka priprema i to mjesto bi se trebalo popuniti sa dva mlada imena. U skladu s koronom!