Europa i Svijet
Hrvatska
Vrhunac dosadašnjeg Dukanovog ljeta

Vrhunac dosadašnjeg Dukanovog ljeta

Autor: Paulo Sarić

Dragan Bender je, izgleda, završio s nastupima u Ljetnoj ligi.

Noćas je na parket u Las Vegasu od hrvatskih košarkaša istrčao jedino Duje Dukan. Bivši igrač Cedevite odigrao je još jednu solidnu utakmicu u pobjedi svoje momčadi nad Philadelphia 76sima 99-82 u koju je ugradio 12 koševa uz četiri skoka i četiri asistencije. Iako je na teren trebao izići i Dragan Bender, on je dobio poštedu nakon što je večer prije odigrao najbolju utakmicu ovoga ljeta u porazu svoje momčadi od Memphis Grizzliesa rezultatom 98-102. Izgleda da su Phoenix Sunsi dobili što su htjeli od mladog Čapljinca pa su ga odlučili sačuvati daljnjih napora i ne riskirati s kakvom ozljedom, pogotovo nakon što su izgubili šanse da se bore za naslov pobjednika Ljetne lige.

Podsjetimo, Bender je jučer odigrao statistički najbolju utakmicu u kojoj je pokazao djelić talenta radi kojega je izabran četvrtim odabirom na NBA draftu. Hrvatski je reprezentativac u porazu od Memphisa zabio 20 poena, uz sedam skokova i pet asistencija te je na najbolji način okrunio svoje sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju Ljetne lige.

Chicago Bullsi, s druge strane, nisu imali takvih motiva s Dujom Dukanom. Bivši igrač Sacramento Kingsa noćas je na terenu proveo nešto manje od pola sata i dobru partiju. Nakon što je podbacio u prvome susretu u kojemu je bio starter, mladi je Hrvat podigao razinu svojih igara i opravdao povjerenje trenera. Bullsi su utakmicu dobili prvenstveno zahvaljujući izvrsnom šuterskom izdanju koje su okrunili s čak 17 pogođenih trica. Sastav iz Vjetrovitog grada predvodio je bivši igrač Igokee i jedan od najboljih šutera koji su ikada igrali u Jadranskoj ligi Brady Heslip s 28 koševa, od čega je čak 24 došlo iza linije 7.25 metara.


Danas bi na parkete, ukoliko im momčadi ne odluče suprotno, trebali istrčati i potencijalni hrvatski reprezentativci Ante Toni Žižić i Ivica Zubac. Prvi u dva sata ujutro po srednjeeuropskom vremenu protiv Dallas Mavericksa, a drugi dva sata kasnije protiv Brooklyn Netsa.