Hrvatska
Vukovi pojeli Goricu

Vukovi pojeli Goricu

Autor: KK Gorica

Derbi na papiru, na parketu Cibonina dominacija...

Dvije najbolje plasirane momčadi HT Premijer lige ususret devetog kola sastale su se danas u Velikoj Gorici da jedna drugoj prekinu pobjednički niz od 7 odnosno 8 vezanih pobjeda. 

Cibona ulazi energetski puno jače u utakmicu i nakon prve 3 minute vodi 4:0 u prekršajima i 7:0 u poenima. Gorica tek tada počinje igrati, ali četvrtinu ipak zaključava Roko Prkačin zakucavanjem za +6 Vukova (11:17).

U 2. četvrtini i dalje gledamo rovovsku borbu i težak rad za svaki poen. Goričani igraju u grču i s dosta neforsiranih grešaka pa slobodnim bacanjima Brzoje dolaze na 16:19 što će biti najbliže što su prišli igračima Ivana Velića. Igrači Cibone fizički su se nametnuli kao dominantnija ekipa i prekinuli linije dodavanja domaćinima koji nisu uspijevali povezati konce u svojoj igri niti brzom tranzicijom doći do pokojeg lakšeg poena.

U 18. minuti Roberto Kovač odvodi vukove na dvoznamenkastu prednost (22:34) i u utakmici s malo koševa čini se da je pobjednik već ovdje bio odlučen.

Ljubičić zatvara poluvrijeme za +12 Cibone (24:36), a Josipu Sesaru ostao je težak zadatak da u svlačionici razbudi svoje igrače.

I doista, u nastavku se domaćini bude i drže cibose na dohvatljivoj distanci. Međutim, na tricu Brzoje za -5 odmah tricom odgovara Ramljak, a na tricu Mazalina za -6 u zadnjoj minuti 3. četvrtine ekspresno tricom odgovara Toni Katić. Ovo kao da je slomilo duh i volju domaćih igrača i u zadnjoj četvrtini gledamo lepršavu Cibonu i promašaje domaćih igrača kojima danas puno toga nije polazilo od ruke.

Konačnih 50:75 svjedoči o lošem danu Gorice, a Cibona je preiskusna da takav poklon ne bi iskoristila i dodatno se učvrstila na 1. mjestu HT Premijer lige.

Kod domaćih igrača samo je Mislav Brzoja bio dvoznamenkast s 10 poena.

Cibonu je predvodio najmlađi igrač na terenu Roko Prkačin s 14 poena koji odlično koristi svoje minute u seniorskoj konkurenciji. Vrlo dobro su ga pratili Shane Gibson i Filip Bundović s 12 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

U sljedećem kolu Gorica gostuje na najtežem mogućem terenu, onom kod Zadra.

Ovaj poraz treba proanalizirati, ispraviti greške i što prije zaboraviti jer naprosto ima i takvih dana kada lopta neće u koš.