Hrvatska
Zabok rastužio Sinj i Maligane

Zabok rastužio Sinj i Maligane

Autor: Branko Tabak

Nova uvjerljiva pobjeda Zaboka na gostovanju.

Nova uvjerljiva pobjeda Zaboka na gostovanju. Igrači Ivana Perinčića slavili su u Sinju kod Alkara 57-79.

Alkar bolje otvara sureta. Već u drugoj minuti ima 6-0, dok na sredini prve dionice ima 10 koševa razlike, 14-4. Prva četvrtina završava rezultatom 22-14. U drugoj gosti okreću na zonsku obranu. Domaćin se ne snalazi, često se događa da Sinjani imaju po pet nerealiziranih napada u nizu, što gosti koriste te u 16. minuti tricom Smajlagića prelaze u prvo vodstvo, 23-25.

Na odmor se odlazi rezultatom 27-29 u korist Zaboka. Zadnju neizvjesnost u susretu vidjelu smo početkom 23. minute kad je na semaforu bilo 34-34. Tada nastupa na parketu samo jedna momčad, a to je Zabok. Serijom 11-0 gosti dolaze na velikih +11, od čega se domaćin nije uspio oporaviti.

Ovo je druga prvenstvena pobjeda Zaboka u gostima te su ovim trijumfom najavili borbu za ulazak među osam najboljih momčadi lige, dok je Alkar potvrdio da će imati još jednu tešku sezonu u kojoj ga očekuje grčevita borba za ostanak u ligi.

Sinjani u prvom djelu prvenstva imaju dobar raspored, s većinom momčadi koje bi rosterima trebale biti u donjem dijelu ljestvice igraju utakmice doma, tako da ovakvi domaći porazi ne ulijevaju previše nade u budućnost. U sljedećem, 5. kolu, Zabok na svom parketu dočekuje prvaka Cedevitu, dok Alkar očekuje teško gostovanje na Mavrincima kod Škrljeva.

Fotogalleriju s utakmice pogledajte na Facebook stranici našeg suradnika Antonia Mirka Macana.