Europa i Svijet
Regija
Zadar, Bar, Prienai - putešesvijama "šaljivca" Granta nema kraja

Zadar, Bar, Prienai - putešesvijama "šaljivca" Granta nema kraja

Autor: Saša Ćirić

Treći klub u sezoni za američkog razigravača.

Košarkaški kruh ponekad ima i više od sedam kora. Najbolji primjer za to je Malcolm Grant, tridesetogodišnji američki razigravač koji je u ljetnom prijelaznom roku potpisao za Zadar. Činilo se da će u duetu s Mariom Littleom razviti kvalitetnu kemiju, koja bi igračkim razlikama unatoč, donekle mogla podsjećati na onu kojom su zadarskim navijačima prošle sezone donijeli ponešto veselja Preston Knowles i Joshua Bostic, odnosno njegova zamjena Steven Gray. Međutim, Grant se nikako nije mogao adaptirati, a brzo su svjetlo dana ugledale i njegove slabije točke, ponajprije u obrambenom segmentu. Odlaskom Aleša Pipana i dolaskom Ante Nazora bilo je jasno da će uskoro morati potražiti novi klub. Uistinu, nakon što je u minimalnoj pobjedi na gostovanju u Splitu igrao tek nešto više od minute, iz kluba je obznanjeno da je tamnoputi branič na izlaznim vratima. Grantu, koji je sebe pri dolasku u Zadar predstavio kao mladića koji se jako voli šaliti, u tim trenucima zasigurno nije bilo do smijeha. Ipak, brzo je u pomoć uskočio Mornar iz Bara, kojem je omaleni Grant u međusobnom susretu na Višnjiku ubacio 22 poena i ostavio dobar dojam na stratega Mihaila Pavićevića. No, silazna putanja u njegovoj formi je uzela maha, pa je u šest abaligaških utakmica u dresu Mornara postizao tek 3,5 poena u prosjeku. Razumljivo, takve brojke nisu zadovoljile ni upravu crnogorskog kluba, pa je Grant još jednom dobio papire.

Nova stanica u njegovoj ovosezonskoj avanturi je klub koji je prošle sezone bio pravi internetski hit, ali ne zbog svojih vrhunskih rezultata. BC Skycop Prienai je prošle sezone nosio sponzorsko ime Vytautas, tvrtke koja je specijalizirana za proizvodnju mineralne vode. Podsjetit ćemo vas, radi se o klubu koji je prije otprilike godinu dana u svoje redove doveo LaMela i LiAngela Balla, braću prvotimca Los Angeles Lakersa Lonza, odnosno sinove uspješnog biznismena LaVara Balla. Big Balleri više ne stanuju u Prienaiju, pa će Granta dočekati tek malo poznati sunarodnjak Anthony Lee, ali i legende litvanske košarke - četrdesetogodišnjaci Mindaugas Lukauskis te braća Kšištof i Darjuš Lavrinovič

Skycop (7-13) se trenutno nalazi na sedmom mjestu LKL-a, s pobjedom manjka u odnosu na šestoplasirani Juventus, odnosno pobjedom viška u odnosu na osmoplasiranu Dzukiju i dvije pobjede više od devetoplasiranog Nevežisa našeg Martina Junakovića.