Europa i Svijet
Hrvatska
Zadar Basketball Tournament na zadarskom Sveučilištu

Zadar Basketball Tournament na zadarskom Sveučilištu

Autor: Basketball.hr

Kao i svake, tako i ove godine u okviru projekta Ritam kulturizma uprilićen je edukativni dio, koji će obuhvatio brojna zanimljiva predavanja i radionice stručnjaka iz prakse, ali isto tako i case study natjecanje.

Kao i svake tako i ove godine u okviru projekta Ritam kulturizma u Zadru je upriličeno case study natjecanje u sklopu kojega je jedan od zadataka bio i osmisliti  komplementarni sadržaj u podsezoni (rujan) u Gradu Zadru za mlade sportaše (košarkaše) do 17 godina, koji nisu iz Hrvatske i ne govore hrvatski, a koji će doći na juniorski košarkaški turnir u sklopu Zadar Basketball Tournamenta i boraviti u gradu Zadru tjedan dana. 

Riječ je o mladima koji dolaze u pratnji roditelja i(li) rodbine. Naglasak prilikom rješavanja ovog slučaja nije na smještaju, nego na osmišljavanju sadržaja/aktivnosti koje bi se organizirale u tom razdoblju, a bile bi prikladne za navedenu tržišnu skupinu.

Prvu nagradu osvojila je milenijska fotografija koju su osmislili Renata Grunwald, Karmen Ilić, Ivan Bešlić i Katarina Grubelić.

Na ovaj način zadarski turnir je ušao i u obrazovni sustav te uključio mlade ljude u osmišljavanje ponude. Novi format turnira u svom četvrtom izdanju u Zadar uz seniorske dovodi i ponajbolje juniorske momčadi Europe.  

Više fotografija pogledajte ovdje!