Hrvatska
Zadar lako protiv Cedevite Junior, junak utakmice - Čampazzo!

Zadar lako protiv Cedevite Junior, junak utakmice - Čampazzo!

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

HT Premijer liga.

Zadar je u susretu trećeg kola Lige za prvaka na domaćem parketu svladao Cedevitu Junior rezultatom 85-67.

Završnica sezone je nemilosrdna prema našim premijerligašima, ali to je cijena koju moraju platiti na putu do ostvarenja rezultatskih ciljeva u domaćem prvenstvu. Mali Vitamini su u Zadar došli s dva neugodna poraza u startu lige za prvaka. Još uvijek podrhtava tlo zagrebačkog Velesajma kao posljedica šokantnog poraza od Furnira u prvom kolu, dok je prije tri dana Cedevitu Junior nakon produžetka svladala i Cibona. Zadar, s druge strane, traži svoju šansu za povratak u borbu za top 2, što bi garantiralo prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj i, ukoliko preskoči tu prepreku, polufinalnoj seriji.

Pitanje pobjednika je riješeno u ranoj fazi susreta. Kako drugačije opisati utakmicu u kojoj Zagrepčani niti u jednom trenutku nisu osjetili slast vodstva. Momčad Danijela Jusupa, naviknuta na ubrzani tempo odigravanja utakmica, rano je uspostavila fizičku dominaciju pod oba koša, osobito pod svojim. Mali Vitamini su u prvih nekoliko minuta u više navrata naletjeli na zid zvani Davis-Žganec, pa su se okrenuli bjesomučnom napucavanju trica. Zadrani su, s druge strane, pametno napadali reket i dolazili do lakih polaganja ili prekršaja (i posljedičnih slobodnih bacanja). Jedini istinski raspoložen igrač u gostujućim redovima bio je doajen Kruno Simon, koji je pogađao iz svih mogućih pozicija. Ipak, momčadska igra i stvaranje otvorenih pozicija za šut (i realizacija istih) su Zadrane do poluvremena odveli na +16 (50-34).

Cedevita Junior je zaprijetila u početnim minutama treće četvrtine, ponajprije zahvaljujući u tim trenucima iznimno inspiriranom Pavlu Marčinkoviću. Gosti su unutar nekoliko minuta došli na jednoznamenkasti zaostatak (52-43)... i to je bilo to. Zadrani su opet otišli na nedostižnu razliku na krilima raspoloženog Sanija Čampare, koji je pogađao iz daljine i razigravao suigrače (7 asistencija), pa je posljednja četvrtina bila tek odrađivanje posla. Razlika je rasla do velikih +27 (80-53), što su Zagrepčani u završnici uspjeli tek djelomično ublažiti. 

U redovima Zadra prednjačili su Čampara (15 poena, 7 asistencija), Drežnjak (15 poena, trice 3-5) i Ramljak (14 poena, 6 skokova), dok su kod Cedevite Junior jedini dvoznamenkasti bili Simon (21 poen) i Marčinković (10 poena, šut 4-6).

">