Hrvatska
FOTO Lakić lako ubacio 23 i odveo Zadrane u polufinale, slijedi Cibona u nedjelju

FOTO Lakić lako ubacio 23 i odveo Zadrane u polufinale, slijedi Cibona u nedjelju

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Četvrti polufinalist je tu.

Zadar je svladao Dinamo u trećoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja domaćeg prvenstva rezultatom 90-65.

Danijel Jusup je, bez ikakve sumnje, bio bijesan nakon poraza u zagrebačkom dvoboju Zadra i Dinama. Poznavajući njegov trenerski opus, ali i osobnost, to je značilo samo jedno - maksimalnu ozbiljnost u odlučujućoj utakmici. Bez ozlijeđenog Sanija Čampare i s načetom visokom linijom (Žganec, Drežnjak), duel s fizički neugodnom momčadi Vladimira Anzulovića izgledao je kao ozbiljan rudarski posao. Srećom po Jusupa, u prvom poluvremenu ove utakmice ukazao se Arijan Lakić, čija je agresivnost u prodoru i sigurnost u šutu bila pokretač sveg dobrog u zadarskoj igri ove kišne svibanjske srijede. Dinamovci su hrabro izašli na parket i dok su imali snage u nogama, bili su ravnopravan suparnik. Sredinom druge četvrtine Zagrepčani su imali minimalnu prednost (27-28), ponajviše zahvaljujući iskusnom trojcu Garafolić-Vučić-Novačić. Jusup nije paničario, već je dao priliku svojim igračima da se sami vrate na pravi put. Taj pristup je urodio plodom, pa razigrani Lakić (potpomognut Božićem, Drežnjakom i Žganecom) u minutama koje slijede radi seriju 20-6, koju prije poluvremena prekida Vručinić tricom za 49-37.

Anzulovićevi dečki u drugo poluvrijeme ulaze energično i motivirano kao u prvo, što im je donijelo ekspresno smanjenje zaostatka na tri posjeda (52-44). Još jednom na scenu stupa Lakić, koji tricom u sljedećem napadu vraća Zadru dvoznamenkastu prednost koja će do kraja samo rasti. Zadrani su tako teže od očekivanog prošli u polufinale domaćeg prvenstva u kojem ga čeka stari rival, Cibona. Prvi dvoboj je na rasporedu u nedjelju (20:00) u Zadru.

U redovima Zadra prednjačili su Lakić (23 poena, šut 8-12), Božić (19 poena, 10 skokova, 8 asistencija) i Drežnjak (14 poena), dok su kod Dinama dvoznamenkasti bili Vučić (16 poena, 5 skokova) te Garafolić (5 asistencija) i Vručinić s po 11 poena.