Hrvatska
Zadar dočekuje Budućnost bez Kraljevića, Justica i Jordana

Zadar dočekuje Budućnost bez Kraljevića, Justica i Jordana

Autor: Branko Tabak

Nadoknada utakmice.

Zadrane u utorak očekuje zaostala utakmica 7. kola ABA lige protiv Budućnosti VOLI. Susret se igra na Višnjiku s početkom u 16 sati.

Ovo je druga utakmica u 10 dana između ove dvije momčadi. U Podgorici je ekipa Dejana Milojevića slavila 98-75.

Za ovaj susret Ivan Perinčić neće moći računati na Antonijaa Jordana, Kodija Justicea i Filipa Kraljevića koji nisu bili igrači Zadra u studenome kada je utakmica prvotno bila na rasporedu. 

- Budućnosti VOLI je individualno i timski jedna od top tri ekipa u ABA ligi. Potvrdili su to plasmanom u četvrtfinale EuroCupa. Oni su u pozitivnom ritmu od kad je došao trener Milojević. Mi ćemo biti bez naša dva šutera, Jordana i Justicea i Kraljevića. Mislim da to neće ništa značiti, ako uđemo u utakmicu na pravom energetskom nivou i s većom željom od one utakmice u Podgorici. Imamo svojih kvalitetnih točaka, to smo pokazali u dosta utakmica ove sezone. Očekuje nas tvrda utakmica, a ako budemo u igri do neke 30. minute onda može biti i nervoze s njihove strane kao što je bilo protiv Cibone. Vjerujem da možemo doći do iznenađenja i vrlo važne pobjede - istaknuo je Jan Palokaj.

- Budućnost je ekipa koja je trenutno u najboljoj formi, to su pokazali plasmanom u Top 8 u EuroCupu. Trener Milojević radi sjajan posao od kad je došao. Oni su izuzetno agresivni u obrani, a mi ćemo morati odgovoriti na njihovu agresivnost, čvrstinu i energiju. Trebat ćemo kontrolirati njihovu “pick and roll” igru s Cobbsom i Ivanovićem i njihovim visokim igračima i zaustaviti njihov šut za tri poena koji je u prvoj utakmici bio stvarno izvanredan. Igramo kod kuće, idemo se pripremiti i odigrati jednu pravu mušku utakmicu - najavio je susret Ivan Perinčić.