Hrvatska
Regija
Zadar dočekuje Cedevita Olimpiju: Svi negativni, Junaković ozlijeđen, Jordano neće igrati

Zadar dočekuje Cedevita Olimpiju: Svi negativni, Junaković ozlijeđen, Jordano neće igrati

Autor: R.I. R.i.

ABA liga.

Zadar u nedjelju, 10. siječnja dočekuje Cedevitu Olimpiju u zaostaloj utakmici 9. kola ABA lige. Zadarska momčad se pokušava vratiti u sportsku formu nakon što su ih zaustavili problemi s koronavirusom. Vodeća ekipa u domaćem prvenstvu je u prošlom kolu poražena od Crvene zvezde u Beogradu.

Cedevita Olimpija nakon deset odigranih utakmica ima sedam pobjeda i tri poraza, u prošlom kolu regionalne lige svladali su Megu Soccerbet također u Beogradu. 

Zadar će ovu utakmicu odigrati bez novog igrača Antonia Jordana jer je riječ o zaostaloj utakmici, a u prvotno zakazanom terminu Jordano nije bio igrač Zadra.

Prošle sezone Zadar i Cedevita Olimpija odmjerili su snage dva puta, obje ekipe su ostvarile pobjede na domaćem terenu. Početak utakmice je zakazan za nedjelju u 17 sati.

“U nedjelju nas čeka izuzetno zanimljiva utakmica protiv zahtjevnog protivnika. Napadački jako kvalitetna ekipa s puno vrhunski šutera, a to znači da će nam obrana biti ključ. Ne smijemo dopustiti da lagano ulaze u šuteve za tri poena jer imaju puno igrača koji mogu u serijama pogađati veliki broj šuteva. Situacija je drugačija nego što je bila protiv Zvezde, trenirali smo dobro ovaj tjedan, vratio nam se Mavra. Jedino što me zabrinjava je ozljeda Martina Junakovića, nadam se da će biti spreman za utakmicu. Ali imamo dva najbolja fizioterapeuta u gradu, Mladena i Renea, siguran sam da će napraviti sve da osposobe Martina da može igrati jer nam je vrlo bitan u ovom trenutku dok Dominik Mavra još uvijek traži sportsku formu. Generalno sam zadovoljan kako smo trenirali ovaj tjedan” - rekao je pomoćni trener Zadra Ivan Perinčić.

“Možemo očekivati da damo milijun posto od sebe. Mi se nemamo što bojati ni imati neki preveliki respekt prema njima. Naravno, moramo se spremiti na to da je to jedna dobra i talentirana, na kraju krajeva skupa momčad, koja je napravljena za najviše ciljeve u ABA ligi. Mislim da mi moramo tražiti svoju šansu” - najavio je utakmicu kapetan momčadi Dominik Mavra.