Hrvatska
Zadar i dalje bez Junakovića, na klupi Furnira ponovno Krunić

Zadar i dalje bez Junakovića, na klupi Furnira ponovno Krunić

Autor: Z.D.

Visoki ritam utakmica za Zadar se nastavlja. U petak, 29. siječnja Zadrani dočekuje Furnir u 20. kolu HT Premijer lige. 

Zagrebački sastav je u prošlom kolu doživio teški poraz protiv Zaboka na svom terenu 63:93, a trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu tablice s 4 pobjede i 14 poraza. Zadar je u srijedu u zaostaloj utakmici 15. kola HT Premijer lige svladao Alkar 55:75 te je vodeća momčad domaće lige sa 16 pobjeda i 2 poraza. Ovo će biti četvrta utakmica Zadranau šest dana, a cilj je nastaviti pozitivan niz. Početak utakmice je zakazan za 19 sati.

Zadar će ponovno biti bez Martina Junakovića koji je propustio zadnjih par susreta zbog ozljede.

- Stiže nam nova utakmica, četvrta u šest dana. Najviše me brine što nemamo previše vremena za trening, nismo napravili normalan košarkaški trening od petka. Ritam je takav i u sljedećoj utakmici moramo iskombinirati da pobijedimo i da svi igrači sudjeluju jer 2. veljače nas čeka utakmica u Kupu protiv Osijeka koja nam je izuzetno bitna. Za ovaj susret morat ćemo pronaći način da svi sudjeluju, čak da igraju oni igrači koji su do sada manje participirali i da pokažu da možemo na njih računati. Dubrava je promijenila trenera što zna biti dosta nezgodno. Mi gledamo sebe, pokušat ćemo pronaći najbolji način da tu utakmicu pobijedimo i da odmorimo neke igrače - rekao je Ivan Perinčić.

- Još jedna utakmica u HT Premijer ligi u kojoj se moramo što manje potrošiti jer moramo ostati svježi. U narednom periodu imamo dvije utakmice protiv Splita i dvije utakmice u Kupu. Bit će teško jer nam nedostaje Junaković koji je još uvijek van pogona, ja se vraćam nakon ozljede i nisam još spreman za ful minutažu. Mislim da možemo doći do pobjede sa što manje umora i što više rotacija, a ako bude pravi pristup to ćemo moći napraviti - istaknuo je Jan Palokaj koji se na parket vratio protiv Alkara nakon ozljede zgloba.

U Furniru su zaokupljeni poslom dovođenja novog trenera. Nakon odlaska Vladimira Krstića treninge momčadi i pripremu za gostovanje kod Zadra vode Darko Krunić i Ivan Lozanić koji će na toj poziciji biti do dolaska Krstićevog nasljednika. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore