Hrvatska
Regija
Zadar i Derby otvaraju ABA sezonu, Jusup poručio: Volio bih kada bi nas došlo podržati što više navijača. Siguran sam da ćemo im se odužiti

Zadar i Derby otvaraju ABA sezonu, Jusup poručio: Volio bih kada bi nas došlo podržati što više navijača. Siguran sam da ćemo im se odužiti

Autor: Z.D. Photo: Šime Zelić - KK Zadar

Marko Ramljak: Svi ginemo jedan za drugog na treningu i utakmici, nije floskula, super je igrati u takvoj ekipi i atmosferi

Utakmicom protiv SC Derbyja, koja se sutra od 18 sati igra u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, košarkaši Zadra otvaraju novu sezonu u natjecanju AdmiralBet ABA lige. Zadranima je dopala čast da upravo oni budu domaćini prvog susreta s kojim kreće borba za naslov najboljeg u regiji, koja će, sasvim sigurno, i ove godine biti iznimno zanimljiva.

Zadar u ovu sezonu ulazi s nikad manjim budžetom stoga je kao glavni cilj već nekoliko puta istaknut ostanak u ligi, a sutrašnji protivnik bit će izvrstan pokazatelj je li ovosezonski Zadar u mogućnosti ispuniti zacrtani cilj.

Sutrašnja utakmica bit će ujedno i prilika Zadranima da crnogorskom sastavu naplate lanjski dug. Naime, u oba prošlosezonska međusobna sraza igrači SC Derbyja izašli su kao pobjednici, a trener Jusup nada se kako će se ta paradigma promijeniti već u petak.

Napravili smo sve ono što smo mislili da treba napraviti pred početak nove natjecateljske sezone koju otvaramo sutra protiv vrlo dobre ekipe SC Derbyja. Malo su izmijenili roster za razliku od onog lanjskog ali svejedno se radi o ekipi koja je kombinacija iskustva i mladosti. Usudio bi se reći čak da je ta ekipa crnogorska “Mega”. U svakom slučaju mi smo spremni. U susret ulazimo kompletni i volio bih kada bi nas došlo podržati što više navijača. Siguran sam da ćemo im se našom igrom i zalaganjem odužiti na pravi način – rekao je Jusup.

Danijel Jusup i Marko Ramljak 

Ove sezone kapetansku vrpcu nosit će povratnik u momčad, Marko Ramljak. Pod svodom Višnjika Marko je u prvom “mandatu” proveo šest godina. Sada se vratio s dodatnim iskustvom, spreman za jednu od glavnih uloga koju mu je namijenio trener Jusup.

 - Sazrio sam iako sam još uvijek mlad. Imam 29 godina, ali sam jedan od iskusnijih, momci su izvrsni, nema kako se kaže trule jabuke, svi ginemo jedan za drugog na treningu i utakmici, nije floskula, super je igrati u takvoj ekipi i atmosferi – kaže Marko osvrnuvši se na sutrašnjeg protivnika.

Nema lošeg sastava u ABA ligi. Nezgodna momčad u kojoj je dosta mladih igrača koji su nekako projektirani da brzo dođu u Budućnost. Uz puno energije, trčanja, čvrste obrane, želimo u sezonu startati s pobjedom i sve ćemo učiniti da tako i bude.

Podrška s tribina ne bi trebala izostati.

Znam da nije lako niti našim navijačima čitati sve te negativne stvari stalno oko kluba, mislim da zaslužujemo pravu podršku, sigurno ćemo našim navijačima to znati vratiti na najbolji mogući način, pobjedama – zaključio je Ramljak.

 Marko Ramljak 

Tagovi