Hrvatska
Zadar i u FIBA-inoj blokadi, klub ne funkcionira, što slijedi?

Zadar i u FIBA-inoj blokadi, klub ne funkcionira, što slijedi?

Autor: Branko Tabak

Novi udarac stigao je za KK Zadar. Nakon FINA-ine blokade stigla je i ona FIBA-ina.

Kako je nedavno izjavio u emisiji Hrvatska uživo HTV-a direktor u ostavci Boris Skroće, koji je stavio veto na izjave za Basketball.hr, kada je FINA u pitanju riječ je u minornoj svoti. 

On je bar dao do znanja kako stoje stvari u komunikaciji s našim portalom. Sportski direktor Branko Skroče na naše pozive ne odgovara. Do službenog Zadra nemoguće je doći i preko glasnogovornika. A gdje nema informacije rađaju se spekulacije. Pa se tako pišu vijesti o navodnim kandidatima za trenere i navodnim predlagateljima. Nagađa se da se sprema smjena sportskog direktora, objavljuje kako Aramis Naglić više nije u igri za trenera Zadra..

Državne i međunarodne institucije međutim transparentno objavljuju informacije koje pokazuju pravo stanje stvari u zadarskom sportskom miljeniku. 

Najnovija kaže da je u četvrtak 6. srpnja KK Zadar blokiran od strane FIBA-e. Što to znači? 

Zbog FINA-ine blokade klub ne funkcionira. Nema se novca, čeka se rebalans gradskog proračuna sredinom kolovoza ne bi li se nakon deblokade krenulo u slaganje momčadi.

Do tada većina igrača će, logično je razmišljanje, pronaći klubove, a kada (i ako) do deblokade dođe, Zadar će morati riješiti, ne jednog, dva ili tri. Ne ni četiri, nego čak pet igrača koja traže svoja potraživanja i zbog kojih je klub u FIBA-inoj blokadi.


Ako probleme ne riješi neće moći registrirati nove igrače, osim onih koji su prošle sezone igrali nacionalno prvenstvo. A kada ih i riješi, s kojim će novcima plaćati nove? 

Kada podvučemo crtu možemo reći kako je Zadar teški bolesnik od kojeg svi pomalo dižu ruku. Čini se da u ovom trenutku ne postoji nitko tko bi mu mogao pomoći barem tako da isključi aparate.