Hrvatska
Zadar ima novog sportskog direktora

Zadar ima novog sportskog direktora

Autor: 057info Photo: 057info

Odluka je pala

Nekadašnji trener Denis Pleslić novi je sportski direktor Zadra! Potvrdu ove informacije portal 057info dobio je u petak navečer iz pouzdanog neslužbenog izvora bliskog klubu. Više pojedinosti o samom izboru i obavljenim razgovorima doznat ćemo nakon razgovora sa članovima Nadzornog odbora.

Pleslić je od početka procesa izbora za sportskog direktora, uz Tihomira Bujana i mladog Roka Jurlinu, bio jedan od domaćih kandidata za koje se vjerovalo da bi bili dobar izbor, jer su dobro upoznati s ovom momčadi i navikli su raditi u specifičnim okolnostima zadarske košarke, vjerojatno u onoj koja će tražiti dugotrajno odricanje i građenje momčadi iz temelja. Ipak, tadašnji direktor nije razgovarao s većinom kandidata već je odabrao Zvonimira Ridla. Nakon završetka domaćeg prvenstva novi sastav Nadzornog odbora smijenio je i jednoga i drugoga te obavio razgovore s preostalim kandidatima, piše 057info

Pleslić je dvaput bio na klupi Zadra, prvi put kao premosnica između Petra Popovića i Aleksandra Petrovića u sezoni 2006./2007., a nakon odlaska zagrebačkog stručnjaka, kojemu je bio pomoćnik, imao je još jednu ne osobito uspješnu sezonu, nakon čega ga je naslijedio Zmago Sagadin. Godine 2013. kandidirao se za direktora kluba, ali je tada izabran Boris Skroće. U klubu je više puta vodio mlađe kategorije.