Hrvatska
Zadar lako s Škrljevom, Bralina utakmica sezone, proradio Worku

Zadar lako s Škrljevom, Bralina utakmica sezone, proradio Worku

Autor: Duje Jurić

Sve je bilo jasno nakon prve četvrtine i rezultata 36-16.

U dvorani Krešimira Ćosića nije se dogodilo iznenađenje, iako su gosti to priželjkivali. Zadar je lagano i bez velikih napora pobijedio Adria Oil Škrljevo 99:68. Bila je to pretposljednja utakmica 6. kola HT Premjer lige i peta pobjeda Zadrana.

Zadar je nakon sinoćnjeg poraza u ABA ligi od Krke ozbiljno shvatio susret protiv Adria Oil Škrljeva. Pomoćni trener Ivan Perinčić od prve je minute zapovjedio ozbiljnu igru pa je nakon dva izjednačenja 2:2 i 4:4 u drugoj minuti, Zadar ubacio u višu brzinu, pa dvije minute kasnije domaćini imaju plus sedam 11:4. Minutu kasnije gosti su uspjeli smanjiti na minus tri 11:8 i tu su stali. Stalnim rotacijama Perinčićeva ekipa u 8' odlazi na plus 21 i rezultat 33:12, da bi se na mini odmor otišlo rezultatom 36:16. Kod Zadra u prvih deset minuta Jure Planinić postigao je 9 koševa uz jednu tricu, dok su Duje Brala i Eyassu Worku postigli po osam. Kod Zelenih Arkim Robertson zabio je 12 od ukupno 16 koševa koliko su gosti postigli u prvoj četvrtini. Dodajmo da su gosti su u Zadar doputovali bez dva svoja standardna igraća Bobana i Vucića, koji su ostali u Rijeci zbog povreda, pa je Trener Damir Rajković mogao računati na deset igraća u rosteru.

U drugoj četvrtini Worku nastavlja sa svojim prodorima i koševima, a domaćin održava dvadesetak koševa prednosti. Nakon drugih deset minuta završilo je 17:17, uz prednost Zadra 53:33. Najučinkovitiji u prvom poluvremenu bio je Robertson sa 18 postignutih koševa. Za domaćina Worku je postigao 14.

Nastavak utakmice u znaku je Zadra koji je u 27' imao i plus 27 pri rezultatu 73:46. Perinčić je i dalje miksao ekipu, dok na drugoj strani Rajković je imao sužen manevar, pa je Robertson igrao bez odmora pritom u trideset minuta postigavši 23 koša.

Kada je domaćin dvadesetim košem Workua u 32' otišao na plus trideset 78:48 utakmica je bila završena. Trener domaćina uvodi Filipa Paponju koji se istaknuo s nekoliko sjajnih asistencija. Do kraja gledatelji u Krešinoj dvorani gledali su reviju za konačnih plus 31 razlike.

Najučinkovitiji na utakmici bio Arkim Martin Robertson koji je imao duble duble učinak 25 koševa i 10 skokova. Kod Zadra mladi Duje Brala je zabio 22 koša uz 4 skoka, 4 osvojene lopte i 3 asistencije.