Hrvatska
Zadar na Baldekinu, Jusup na oprezu

Zadar na Baldekinu, Jusup na oprezu

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Počinje 7. kolo Lige za prvaka

Šesto kolo Lige za prvaka donosi veliki susjedski derbi Šibenke i Zadra. Riječ je o jednoj od momčadi koja je ove sezone Zadru nanijela  poraz u prvom dijelu sezone, a unatoč dva uvjerljiva slavlja Zadrana na Višnjiku i ovog se puta očekuje teška utakmica. Što zbog vatrene atmosfere na Baldekinu, što zbog povratnika nakon ozljede Pavla Paića, bitnog igrača u koncepciji domaćeg trenera Damira Milačića.

- Paić je igrač koji je njima izuzetno bitan, koji im daje mogućnost unutarnje igre i sigurnost pod košem, a nije igrao u prethodne dvije utakmice s nama. Sigurno je da ulaze s vjerom  da će nas uz pomoć svojih navijača uspjeti iznenaditi. Mi ćemo napraviti pripremu kako mislimo da je najpotrebnije i da treba igrati protiv njih. Ne očekujemo nimalo laganu utakmicu i svjesni smo toga, nadam se da ćemo se dobro prezentirati na parketu, kaže uoči utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

Nakon poraza na startu Lige za prvaka u Zadru rezultatom 82:62 Šibenka je zabilježila sve poraze te je preuzela posljednju poziciju na ljestvici. Svjesni razlike u kvaliteti, više nade polažu u domaći teren i zamor pojedinih Zadrovih igrača nakon napornog ritma u domaćem prvenstvu i AdmiralBet ABA ligi. Zadru bi svakako dobro došlo da jedan dio odgovornosti na sebe preuzmu mlađi igrači s klupe, a jedan od onih koji to zasigurno može je Krševan Klarica.

– Šibenka je nezgodna momčad, imaju vrlo dobre šutere i dva brza playa, morat ćemo od početka ući snažno i agresivno. Sigurno je da se radi o velikim rivalima izvan terenima, dočekat će nas dobro popunjene tribine, a to će i nama biti dodatni motiv zbog naših navijača. Mi mlađi igrači na treninzima dajemo sve od sebe, pokušavamo opravdati povjerenje i iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaže, nadam se da će tako biti i u Šibeniku, kaže Klarica.

Zadar do kraja Lige za prvaka nema pravo na poraz, računa li na osvajanje prvog mjesta pred doigravanje. Utakmica se igra sutra (petak) u 19 sati, uz izravan prijenos na HKS TV.