Hrvatska
Regija
Zadar pao u završnici utakmice u Podgorici

Zadar pao u završnici utakmice u Podgorici

Autor: KK Zadar Photo: Buducnost VOLI/Filip Roganovic

ABA liga

U 20. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Budućnosti u Podgorici rezultatom 76:68 (13:23, 26:17, 22:16, 15:12)

Premda je u ranoj fazi utakmice imala čak 16 poena prednosti, momčad Danijela Jusupa to nije uspjela prenijeti u drugo poluvrijeme. Ipak, još jednom je ostala u igri i borila se do samoga kraja. U 38. minuti imala je i napad za vodstvo, no u Podgoričani su susret završili serijom 7:0 i ostvarili drugu ovosezonsku pobjedu u međusobnim susretima.

Zadrani su mnogo bolje ušli u utakmicu, poveli tricom Žganeca i košem Davisa i nametnuli željeni ritam igre na koji domaći nisu imali pravi odgovor. Žganec je nešto kasnije pogodio još jednu tricu, razigrali su se i Ramljak i Božić pa je, nakon novog koša Davisa, razlika u osmoj minuti prvi put postala dvocifrena (7:17). I zadarska serija tu nije stala, jer su Drežnjak i Šantelj povisli na +14, 7:21. Tek su Atić i Jagodić Kuridža malo trgnuli domaće pa je na kraju prve dionice rezultat bio 13:23.

Gosti su nastavili s boljom igrom i početkom druge četvrtine te su, nakon serije Božića, Drežnjaka i Šantelja, poveli s najvećih 16 razlike, 14:30. I opet je Atićeva trica bila ta koja je trgnula domaće. Proigrali su potom Lecomte i Green, ali je Zadar još neko vrijeme održavao razliku. Tri minute prije poluvremena i dalje je bilo +10 za Jusupovu momčad (28:38), no u završnici je Budućnost uhvatila priključak. I to najviše zahvaljujući trima tricama, od kojih je ona Lecomteova stigla doslovno u posljednjoj akciji za odlazak u svlačionice s minimalnom razlikom, 39:40.

S tim su rezultatom svakako mnogo zadovoljniji mogli biti Podgoričani, jer su gotovo bez štete zaključili poluvrijeme koje su realno odigrali poprilično loše. A početkom nastavka uspjeli su prvi put na utakmici i povesti, 45:43. Božić je u jednom razdoblju praktički sam držao Zadar u napadu, a kada se tricom nadovezao Šantelj, ponovno je bilo +4 za goste, 49:53. Ipak, još jednom je završnica dionice pripala domaćima. U posljednje tri minute Zadrani nisu zabili koš iz igre (tek tri bacanja), što je Budućnost iskoristila da sa šest različitih strijelaca u tom razdoblju i novim dvjema tricama ode na +5 (61:56) uoči završnih deset minuta.

Odveo je Popović svoje potom i na +7, ali Zadar se nije predavao. Na koš Ramljaka nadovezali su se Žganec i Božić tricama za novi preokret, 63:64 u 33. minuti. Na drugoj strani je dvije trice vezao Reynolds, no Zadrani su ostali u igri sve do same završnice. Malo više od dvije minute prije kraja imali su i napad za vodstvo, ali je Drežnjak promašio tricu. Green i O’Brien su, pak, povećali vodstvo domaćih na +5 na ulasku u posljednju minutu, a kada je tricu promašio i Lakić, postalo je jasno da će bodovi ipak ostati u Morači.


Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Amerikanci Erick Green sa 17 poena i Cameron Reynolds sa 14, dok je prvo ime Zadra bio Luka Božić sa 25 koševa i 12 skokova. Dario Drežnjak susret je završio sa 12 poena, a Karlo Žganec s 11.

Na ljestvici AdmiralBet ABA lige Zadar trenutačno i dalje drži šesto mjesto s omjerom 9-11, dok je Budućnost treća sa 14-6. Pred momčadi Danijela Jusupa sada su dva prvenstvena ispita, protiv Alkara u Sinju u ponedjeljak te Šibenke kod kuće u četvrtak, a sljedeća utakmica u regionalnoj ligi na rasporedu je u nedjelju 12. ožujka u 17:30, kada u Krešin dom stiže Cedevita Olimpija.