Hrvatska
Zadar prošao Goricu bez Božića, bez Jordana i bez problema

Zadar prošao Goricu bez Božića, bez Jordana i bez problema

Autor: KK Zadar Photo: KK Gorica - Nenad Mudrinić

Slijede Zabok i Crvena zvezda

U 19. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra slavili su na gostovanju kod Gorice rezultatom 71:82. Iako je na put išla oslabljena, bez dvojice ponajboljih igrača Luke Božića i Antonija Jordana, momčad Danijela Jusupa nije imala većih problema na putu do pobjede protiv posljednjeplasirane momčadi lige.

Neizvjesna je bila tek prva četvrtina koja je završila rezultatom 19:19. Prvih sedam zadarskih poena zabio je Drežnjak za minimalno vodstvo 6:7 nakon pet minuta igre, što govori o nešto sporijem ritmu ulaska u utakmicu. Kasnije se objema momčadima otvorilo nešto više napadačkih opcija, kod Zadra su to prvenstveno bili Žganec i Ramljak pa se na prvi mali odmor otišlo u egalu.

Egal je potrajao još neke četiri minute u drugoj četvrtini, do rezultata 23:23, nakon čega se Zadar počeo odvajati. Ramljak je pogodio dvije trice, Lakić jednu, a sa sjajnom igrom nastavio je Drežnjak, koji je u zadarski bijeg na +14 (27:41) ugradio novih devet poena. Gorica je uzvratila dvjema brzim tricama, ali na poluvrijeme se ipak otišlo sa dvocifrenom prednošću gostiju, 33:43.

U drugo poluvrijeme Zadrani su ušli odlučni da čim prije prelome utakmicu. Povukli su Ramljak, Žganec i Lakić pa je tricu pogodio Čampara, nadovezali su se Davis i Šantelj i kroz tu napadačku raznovrsnost rasla je i zadarska prednost. Sve do +19 (46:65) na kraju treće četvrtine, odnosno najvećih +20 koliko je bilo u dva navrata početkom četvrte. U 34. minuti na semaforu je svijetlilo 52:72, nakon čega su domaći ipak uspjeli smanjiti razliku i na ulasku u posljednju minutu doći čak do -6 (71:77). No, pobjedu Zadra više nisu mogli ugroziti.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Dario Drežnjak sa 22 poena i osam skokova, Karlo Žganec pridodao je 15 koševa uz čak 14 skokova, dok je Marko Ramljak uz 14 poena imao i pet skokova te četiri asistencije. Goricu su sa po 14 poena predvodili Karlo Uljarević i Milan Lužaić.

STATISTIKA

Na ljestvici HT Premijer lige Zadar trenutačno zauzima treće mjesto s omjerom 14-4, koliko ima i Split, dok su iznad Cibona (15-3) i Cedevita (15-4).

Sljedeći prvenstveni dvoboj Zadrane očekuje u petak 10. veljače na domaćem terenu protiv Zaboka, dok je u nedjelju (12. veljače) od 17 sati, također u Dvorani Krešimira Ćosića, na rasporedu veliki derbi protiv Crvene zvezde u sklopu 19. kola AdmiralBet ABA lige.