Hrvatska
Zadar prošao neokrznut kroz Šibenik, probuđeni Drežnjak donio drugu pobjedu u dva dana

Zadar prošao neokrznut kroz Šibenik, probuđeni Drežnjak donio drugu pobjedu u dva dana

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Zadar - Šime Zelić

HT Premijer liga.


Zadar je u susretu 7. kola HT Premijer lige na Baldekinu svladao Šibenku rezultatom 59-73.

Susjedski derbi Šibenke i Zadra je u predkoronaško doba uvijek bio susret visokog rizika i velikih tenzija, kako na terenu, tako i van njega. No, tih vremena se skoro više i ne sjećamo, pa ne čudi činjenica da se slučajnom šetnjom po Šibeniku teško moglo ustanoviti da se danas odigrava jedna od "tih" utakmica. Ipak, na tribinama Baldekina se okupio nemali broj gledatelja, ako kao mjernu točku uzimamo samo ovu sezonu. U hodnicima dvorane na Baldekinu smo susreli i novog trenera Zadra Vladimira Anzulovića, koji je ne tako davno svoj košarkaški kruh zarađivao upravo na ovom mjestu. Mlađi Zula zbog rokova licenciranja nije dobio priliku debitirati na klupi Zadra protiv svoje bivše momčadi, pa je priliku za stopostotni trenerski učinak u ovom tjednu još jednom dobio Srđan Helbich, koji je imao težak zadatak održavanja visoke fizičke i psihološke razine svoje momčadi nakon sinoćnjeg dvoboja s Borcem iz Čačka.

To je upravo bila karta na koju je zaigrao Damir Milačić. U početnim minutama utakmice je forsirao svoju momčad na pretrčavanje umornog protivnika, što su najbolje u djelo proveli Robert Kujundžić, Juraj Pleadin i Patrik Jambrović. Zadar u vodstvo dolazi košem Martina Junakovića u šestoj minuti igre, što će održati (uz manje ili veće probleme) do kraja utakmice. Do kraja prve četvrtine gosti se odvajaju na +4 (14-18), a u sličnom tonu se nastavlja i druga dionica - nakon dvadeset minuta igre rezultat je bio 30-34. Bizarnost današnje utakmice su svakako novi zadarski dresovi, s kojih su se nedavno otiskani brojevi počeli malo-pomalo odljepljivati. Najgore su prošli Domagoj Vuković i Aleksandar Bursać, kojima su ostali brojevi samo na donjem dijelu dresa.

Utakmica je trajala još sedam minuta u trećoj četvrtini. Šibenčani su se držali unutar najviše dva posjeda zaostatka, a kad je mladi Pleadin pogodio tricu za samo poen zaostatka (44-45), počelo se sve glasnije po dvorani govoriti o mogućoj pobjedi protiv snažnijeg suparnika. Ipak, Zadrani ubacuju u višu brzinu i serijom 15-0 rješavaju pitanje pobjednika već u ranoj fazi posljednje četvrtine. Briljirao je sjajni Dario Drežnjak, koji je bio nerješiva enigma Šibenčanima, bilo s distance, bilo pod košem. Mladoj šibenskoj momčadi su presudile izgubljene lopte (20), a Milačića neće razveseliti ni podatak da su izborili tek šest slobodnih bacanja. Obje momčadi imale su groznu šutersku izvedbu (Šibenka 4-21 za tricu, Zadar 5-20).

Zadrani nakon napornog tjedna imaju ponešto dana odmora - obveze u ABA ligi su im na rasporedu tek za osam dana, a dva dana ranije imaju "zagrijavanje" u domaćem prvenstvu protiv Alkara. Šibenčani su još uvijek na jednoj pobjedi u HT Premijer ligi, a priliku za popravljanje tog salda imaju također u petak, kada gostuju u Osijeku.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Drežnjak (23 poena, 5 skokova) i Junaković (13 poena, 5 asistencija), dok su kod domaćina prednjačili Jambrović (17 poena, 7 skokova, 6 asistencija) i Pleadin (12 poena).