Hrvatska
Zadar bez većih problema svladao Puntamiku, Zelene napustio i Luka Tomas

Zadar bez većih problema svladao Puntamiku, Zelene napustio i Luka Tomas

Autor: Saša Ćirić Photo: Andrej Jančijev (KK Zadar)

Gradski derbi.

Zadar je svladao gradskog rivala Puntamiku rezultatom 112-58 u susretu 22. kola HT Premijer lige.

Gostujuća momčad je u odnosu na susret sa Splitom od prije tri dana upisala još jedno ime u rubriku "odlasci", ono Luke Tomasa. Razlog je, kao i kod ostalih igrača, nesređena financijska situacija. Oba prva trenera su dobila ispričnicu vezanu uz COVID-19 procedure, pa su njihovi pomoćnici Srđan Helbich i Roko Jurlina dobili nelagodan zadatak ponajprije mentalnog pripremanja svojih momčadi na susret u kojem ne bi trebalo biti većih nepoznanica. 

Puntamičani su čak u početnoj fazi utakmice iskoristili nadahnute trenutke Marka Prskala i Petra Marića, pa je nakon pet i pol minuta igre na semaforu stajao rezultat 12-13. Helbich nije bio zadovoljan nonšalantnim pristupom nekih igrača, pa je brzo dao priliku trojcu Buljan - Paponja - Klarica, dok je Duje Brala bio starter. Zadar je serijom 12-0 zatvorio prvu četvrtinu (24-13), a u drugoj dionici je nastavio graditi visoku prednost na krilima mlade petorke (56-25).

Jurlina je u drugom dijelu dao priliku brojnim debitantima u momčadi, a Helbich je mogao brzo sjesti na klupu i utakmicu odgledati na miru.

Najefikasniji u redovima domaće momčadi bili su Duje Brala (22 poena, 12 skokova) te Krševan Klarica i Domagoj Vuković s po 18 poena. Kod Zelenih je prednjačio bivši junior Zadra Dominik Zelanto (21 poen, 5 skokova), dvoznamenkast je bio i Marko Prskalo (11).