Hrvatska
Zadar teškom mukom preko Cedevite Junior do završnice Kupa

Zadar teškom mukom preko Cedevite Junior do završnice Kupa

Palokaj i Onuaku 'stavili stvari na svoje mjesto'.

Cedevita Junior izgubila je susret 1/8 finala Kupa Krešimira Čosića od Zadra u Domu košarke Cedevita 69:81 (26:14, 16:21, 15:23, 12:23). Fantastično su lideri Prve hrvatske lige otvorili susret protiv branitelja naslova pobjednika Kupa Ćosića i ABA ligaša. Čvrsto, precizno, odlučno za velikih 26:14 na kraju prve četvrtine uz 15 koševa (trica 5/5) Emira Šabića. No, Zadar se nije dao i držao desetak koševa minusa u 2. četvrtini. U drugom poluvremenu gosti su pokazali kvalitetu i snagu, iskustvo igranja velikih utakmica te su okrenuli rezultat u svoju korist držeći desetak koševa prednosti do kraja.

STATISTIKA

Kod Cedevite Junior bolji od ostalih Emir Šabić s 21 košem, 2 skoka, 2 asistencije, 1 ukl, Stipe Krstanović 10 koševa, 7 skokova, 2 asistencije, 3 ukl i Petar Ogrizović 10 koševa, 2 skoka, 5 asistencija, 1ukl. Kod Zadra najbolji Onuaku sa 17 koševa, 13 skokova, 3 asistencije, 1 ukl i 1 blokadom.

Za Zadar, Chinanu Onuaku je upisao double-double učinak sa 17 poena i 13 skokova. Jan Palokaj je imao 15 poena, 4 skoka i 3 asistencije dok je Justin Carter susret završio s 13 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Marko Trninić, trener Cedevite Junior:

"Odlično smo ušli u utakmicu, vjerovao sam da možemo napraviti iznenađenje, 3 četvrtine smo odlično parirali Zadru, bili u vodstvu, na kraju treće u egalu. Zadnju četvrtinu jednostavnop nismo mogli, što se tiče kontakt igre, zatvaranja reketa fizički parirati njihovim igračima koji su snažniji od nas. I 56 posto slobodna bacanja, vjerojatno radi treme, prvi puta igramo ovakvu utakmicu, protiv ekipe na ovoj razini. Unatoč tome ja sam jako zadovoljan s momcima, odigrali smo jako dobru utakmicu. Na kraju pobijedio je Zadar koji je bio favoriziran i koji je dva ranga natjecanja iznad nas, to je bilo za očekivati. S obzirom na to naša jako dobra partija."

Petar Ogrizović, igrač Cedevite Junior:

"Trenirali smo za njih, borili smo se, ta njihova kvaliteta i iskustvo je na kraju presudilo. Reagirali smo neiskusno u nekim situacijama ali imamo vremena da to popravimo u budućnosti. Ipak, zadovoljan sam na kraju kako smo odigrali utakmicu i mislim da možemo biti konkurentni s mnogima u Hrvatskoj."

Ivan Perinčić, trener Zadra:

"Mislim da je otvaranje utakmice bilo nedopustivo. Pet igrača koji su započeli susret moraju razumjeti da mi svaku utakmicu moramo igrati sa sto posto. Možemo igrati sa svima ako ćemo biti fokusirani, ako ćemo ispunjavati sve što smo se dogovorili i ako ćemo imati energiju. Znali smo da Šabić ima dobar šut, ali nedopustivo je da otvori utakmicu sa šutom 5 od 5 za tri. Nije to bio problem igrača koji ga je čuvao već cijele ekipe. Čestitke igračima na pobjedi, nije se lako vratiti u utakmicu nakon ovakvog otvaranja. Znali smo da će za njih ovo biti utakmica sezone, da će biti rasterećeni i takvi susreti su najteži. Stvarno smo bili dobri drugo poluvrijeme, ali početak je bio nedopustiv." 

Jan Palokaj, igrač Zadra: “Možemo se svi složiti da je ulazak u utakmicu bio očajan. Možda će se pričati da se nismo spremili, ali smo se spremili za ovu utakmicu jer znamo da je Cedevita ekipa koja ima igrača koji su kalibar za Premijer ligu. Cedevita je dobro otvorila utakmicu sa svojim šutevima i nadskakali su nas što je nedopustivo. Kad stisnemo kao da igramo protiv ABAligaša, a ne drugoligaša onda to izgleda tako da oni nama ne mogu doći do koša, a da mi iz laganih situacija zabijemo koš.”