Hrvatska
Regija
Zadar večeras gostuje kod Mege, a trener Jusup poručuje: U malo otežavajućim okolnostima nego ekipe iz Srbije

Zadar večeras gostuje kod Mege, a trener Jusup poručuje: U malo otežavajućim okolnostima nego ekipe iz Srbije

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Posljednja utakmica 16. kola ABA lige

Košarkaši Zadra nakon pobjede u Zagrebu nad Furnirom u domaćem prvenstvu, u ponedjeljak nastavljaju svoj put u AdmiralBet ABA ligi u kojoj u sklopu 16. kola gostuju kod Mege. 

Zadrani u ovom natjecanju guraju sjajno. Iznad svih očekivanja. Trenutačno drže šesto mjesto ljestvice s i dalje pozitivnim omjerom pobjeda i poraza od 8:7. Doigravanje se svakim kolom čini sve bliže, a kako bi se igrači Danijela Jusupa nakon osnovnog dijela lige tamo i našli, bit će potrebno upisati još nekoliko pobjeda.

Prvu priliku imat će sutra protiv momčadi Mege koju su u prvom dijelu sezone kod kuće svladali s 96:90. Međutim, Mega u posljednje vrijeme izgleda sve bolje i doći do slavlja na njihovom terenu neće biti nimalo lagan zadatak.

'Mega je mlada i nadahnuta ekipa koja dosta trči i voli tranzicijsku košarku kao i mi. Pobijedili su u zadnja dva susreta i dočekat će nas u jednom dobrom i optimističnom raspoloženju. Nama taj dvoboj dolazi nakon ogleda protiv Furnira i tu smo mi u malo otežavajućim okolnostima nego ekipe iz Srbije koje ne igraju toliki broj utakmica. Ali nadam se kako ćemo naći potrebnu svježinu i energiju za odigrati tu utakmicu', kazao je Jusup.

Teret pobjede u zadnjoj međusobnoj utakmici igranoj u Zadru iznijela su petorica igrača. Luka Božić bio je nevjerojatan s 33 ubačaja i valorizacijom 51, a veliku pomoć imao je u Dariju Drežnjaku koji je zabio 22 koša, dok su dvocifreni na tom susretu bili još samo Marko Ramljak s 13, te Juan Davis i Karlo Žganec s 12, odnosno 11 poena. Ovog puta, trebat će sasvim sigurno priključiti još netko.

'Mega prijeti sa svih pozicija i neće biti lako igrati s njima. Nadam se da ćemo im odgovoriti dobrom igrom. Moramo ispoštovati sve taktičke zamisli koje je trener stavio pred nas i ukoliko tako bude vjerujem da možemo kući donijeti pobjedu', kaže Marko Ramljak, kapetan Zadra.

Utakmica počinje u 20 sati uz prijenos na Arenasport televiziji.