Hrvatska
Ovacije Vujačiću na Višnjiku, zabio 37 poena uz osam trica

Ovacije Vujačiću na Višnjiku, zabio 37 poena uz osam trica

Autor: KK Zadar Photo: Andrej Jančijev (KK Zadar)

Peta pobjeda Zadra, peti poraz Zaboka

Peta utakmica u FAVBET Premijer ligi i peta pobjeda branitelja naslova, ishod je utakmice Zadar – Zabok, čiji konačni rezultat 97:84 (25:22, 21:10, 30:25, 21:27) ne sugerira kako se radilo o susretu kojega je domaća momčad kontrolirala od početka do kraja. Osim bodovima domaći navijači mogu biti zadovoljni posebice igrom Petra Vujačića, čiji učinak od 37 postignutih poena odavno nismo vidjeli u Krešinom domu. Veliki je to podstrek za igrača koji je posljednji došao u momčad, ali iz kola u kolo opravdava povjerenje koje mu je ukazano.

STATISTIKA

Domaći trener Danijel Jusup je u utakmicu očekivano krenuo s petorkom u kojoj nije bilo glavnih uzdanica momčadi, Božića, Ramljaka i Žganeca, ali i dalje s respektabilnom postavom koja je trebala pokazati da može dominirati protiv Zaboka. S druge strane gosti su krenuli snažno, znajući da ne smiju ponoviti pogreške protivnika koji su ove sezone u Zadru već u prvom poluvremenu gubili dvadesetak razlike. U tome su u prvoj četvrtini i uspijevali, najviše zahvaljujući Zadraninu na posudbi Antoniju Sikiriću, koji je u njoj imao 8 poena uz savršen šut. Zadrova petorka uz pomoć Žganeca ipak je uspjela iskontrolirati rezultat i na prvi odmor otići s 25:22.

Druga četvrtina donijela je ulazak Luke Božića u igru, ali glavna uloga pripala je Vujačiću, koji je pri njezinom završetku ubacio tri trice u nizu. Zaboku je stao vanjski šut, a kuriozitet je da su se u strijelce u prvom poluvremenu upisala svega četvorica igrača, iako ih je trener Ivan Tomas čak 19 ubacio u vatru. Zadar je ipak uspio ubaciti u višu brzinu i do poluvremena povesti 46:32.

Zabok je posljednji put zaprijetio Zadru sredinom treće četvrtine, kada je nakon nekoliko ubačenih trica stigao do 10 poena razlike (58:48). Ono što smo tada doživjeli bila je jedna od ljepših individualnih rola ove sezone, i to Vujačićeva, koji je u ovoj četvrtini postigao 19 poena, od čega četiri trice.

U 33. minuti Zadar je stigao do 23 poena prednosti, nakon čega dolazi do manjeg opuštanja, pa Zabok uspijeva smanjiti razliku.

Uz izvrsnog Vujačića jedini dvoznamenkasti strijelci u Zadru su bili Mekić (14), Mazalin (13) i Lakić (12), dok su kod Zabočana najbolji bili Črnjević (15); Cinac (14) i Sikirić (13).

Danijel Jusup, trener Zadra: Zadovoljan sam, pokušali smo neke igrače odmarati, Ramljak nije ulazio u igru, Jambrović je imao virozu od koje se nije oporavio, Žganec i Božić su imali malu minutažu da se preznoje. U prvom redu smo zadovoljni s pobjedom, a zatim i jer se nitko nije ozlijedio. Čestitam igračima, zahvaljujem publici, ostajemo skromno s dvije noge na zemlji. Na utakmicama domaćeg prvenstva dajem više šanse mlađim igračima, da ponesu teret tih utakmica, nije lako igrati u ovom ritmu ali nećemo kukati.

Petar Vujačić: Zadovoljan sam, više pobjedom nego svojim učinkom, danas sam dao ja sutra će netko drugi. Motivirali smo se i digli energiju nakon što smo jučer imali utakmicu u Sloveniji., Odmorili smo neke igrače i došli do pobjede, to je najbitnije. Puno smo trenirali i radili na šutu, počeo sam s lošim postocima ali sad se forma diže.

Ivan Tomas, trener Zaboka: Čestitam Zadru na pobjedi. Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu, bez obzira što je Zadar igrao u šarenom sastavu relativno lagano je iskontrolirao. Tražili smo način da zaprijetimo ali nismo imali dovoljno kvalitete, pogotovo obrambeno, da uvedemo utakmicu u neke nemirnije vode. Ova utakmica nije mjerilo za nas. Zadar je dosta jači, da smo se približili Jusup bi reagirao s Božićem i Žganecom. Mi se ipak iz kola u kolo dižemo, iduće kolo dolazi nam Alkar i to nam je strašno bitna utakmica.

Antonio Sikirić: Bilo je nekoliko razdoblja kad smo se približili ali kvaliteta je presudila, moramo biti još čvršći. Lijepo je vratiti se u Zadar, to je košarkaški put, nadam se da ću se jednom opet vratiti kao igrač Zadra. Na terenu nema prijateljstva, moramo jedni protiv drugih, toga će uvijek biti.

Standings provided by Sofascore